«Må bevise at jeg kan» – Kolstad

«Må bevise at jeg kan»

For tre uker siden satt Sander Rønning i en «vanlig» spillersamtale som fikk en mindre vanlig utgang; han og klubben ble enige om å skille lag etter inneværende sesong. Dermed er den siste «ekte» kolstadgutten på vei ut til nye jaktmarker:

– Nå må jeg virkelig bevise at jeg kan, sier Sander og tenker på overgang til en annen klubb. 

Etter at klubb og spiller ble enige om at kontrakten som går ut etter denne sesongen ikke blir forlenget, har det vært litt kontakt med andre norske eliteserie-klubber og også svenske og dansk. For ingen må tro at Sander har tenkt å slå av på sitt ambisjonsnivå selv om han neste sesong ikke skal spille i Kolstad-drakt nummer 6.

– Ambisjonen er de samme selv om jeg ikke fortsetter i Kolstad. Det betyr at jeg fortsatt håper å kunne få spille for en klubb som er i Champions League, og jeg har også ambisjoner om en dag å få landskampspill.

Trondheim November 30: REMA 1000-ligaen Menn mellom Kolstad – Kristiansand. (Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

Sander understreker at møtet 8. januar var blottet for dramatikk: – Det var heller ingen vonde følelser hverken fra klubben eller meg, sier 22-åringen som har vært på kampkortet i alle REMA 1000-kampene denne sesongen og i 20 av 22 kamper forrige sesong – men uten å få veldig mange minutter på banen. Scoret på kontringer og fra «ytre venstre»; 18 ganger på de 15 kampene hittil denne sesongen og 20 scoringer på de 20 kampene forrige sesong.

– Men det handlere altså om å kunne få mer spilletid og større ansvar for å kunne utvikle meg videre.

Hva kommer du til å savne mest når du ikke lenger blir kolstadspiller?

– Helt klart det å være del av en veldig fin gjeng. Jeg har knyttet gode vennskap både i og rundt klubben. Men forhåpentligvis vil jeg finne og få nye gode relasjoner når jeg finner meg en ny klubb. Og om jeg en dag kan få vende tilbake til Kolstad, så hadde det vært kult, sier venstrekant Sander.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball