Storseier mot Kristiansund – Kolstad

Storseier mot Kristiansund

Tirsdag 10 September var det klart for første obligatoriske kamp i Husebyhallen hvor Kristiansund kom på besøk i 3 runde NM Senior. Kampene mot Kristiansund har som regel vært en knokkelkamp til siste sekund men i dag var det bare et lag på banen.

Vi merker det på stemningen ved oppmøte at gutta er heltente og klar til cupfest i Husebyhallen. Fra første minutt tar vi føringen i kampen. Vi holder oss til kampplanen, setter et høyt tempo fra start og Kristiansund virker ikke like opplagt å klar for tempohåndball. Vi står glimrende i forsvar, vinner en god del baller og får kjørt ankomstspill som planlagt. Det flyter veldig etter ballvinn og bortelaget ser ikke ut til å være like gira på å løpe som våre gutter. Med en meget god Steffen Stegavik får vi noen godbiter av passninger til løpsvillige kanter og bakspillere. Etter 15 spilte minutter leder vi 13-6. Vi fortsetter i samme sporet med godt forsvarsspill og en våken Lars Eggen Rismark får en fin jobb bak i målet. Vi går til pause med ledelse 21-13.

Andreomgang starter som den første. Vi skrur på bryteren med en gang, valser over Kristiansund med et stort tempo og godt etabler spill i begge ender av banen. Vi ser også kontrastene av et godt kollektivt angrepsspill som vi gleder oss til å bygge videre på. Flere og flere melder seg på og alle i Fort Huseby får se flere godbiter, både avsluttninger og samspill. En god Lars Nordberg leverer skudd fra øverste hylle samt viser seg som en svært god tilrettelegger. Kristiansund er aldri i nærheten og vi vinner en overlegen seier 40-18!!

Neste runde venter regjerende mester i Postenligaen Elverum i Terningen Arena. Før den tid har vi serieåpning borte mot et forsterket Lillestrøm 21 September.

Kolstads målscorere: Steffen Stegavik 10, Lars Nordberg 7, Adrian Aalberg 5, Kim Andre Rinnan 4, Truls Fjeseth 3, Petur Palsson 3, Kristoffer Østmo 3, Daniel Brandmo 2, Odin Sundland 1, Thor Magnus Five 1, Lasse Balstad 1

Lars Nordberg (bildet) ble kåret til banens beste.