Kolstad valset over Sandefjord på bortebane – Kolstad

Kolstad valset over Sandefjord på bortebane

Det var duket for toppkamp i Jotunhallen når vi gjestet Sandefjord på søndag. Hjemmelaget sto i likhet med Kolstad med et tap på fire kamper. Det var klart fra vår side at vi skulle dra fra hvalfangerbyen med 2 poeng denne søndagen, og det vi så at våre gutter mente alvor fra start. Vi går ut i hundre, spiller meget solid bakover på banen, og løper over Sandefjord. Hjemmelagets trener Einar Veierød ser ingen annen utvei en å legge time-out kortet etter bare seks spilte minutter og tavla viser 2-7. I time-outen blir vi enige om å fortsette det vi hadde startet med, stenge igjen bak og fortsette å løpe, noe vi gjennomfører helt praktfullt de første 20 minuttene av kampen og det står 4-19 i favør Kolstad på lystavla. Kristian Fredriksen Eide sammen med Steffen Stormo Stegavik er to som virkelig står frem i denne perioden med 5 mål hver. Kristian med sin løpsstyrke, samt at han holder forsvaret til Kolstad helt tett, og Steffen som strør perfekte pasninger og er nest sist på veldig mye. Vi må også legge til at forsvarssjefen Eide viste at han fint kan ta to mann alene i forsvar da han først tar Sandefjords midt back på den ene armen for så å ta med seg spilleren over til venstre backen som kommer i stor fart mot mål og like greit tar ned han og står med en motstander i hver hånd. Situasjonen ble dessverre belønnet med en ufortjent 2 minutters utvisning. De siste 10 minuttene av første omgang svinger det litt for vår del, vi bommer på noen få skudd og gjør noen enkle feil i forsvar som gjør at stillingen er 9-21 til pause.

Etter pause blir det en stor test i å holde konsentrasjon oppe etter en forrykende førsteomgang. Vi starter bra også der, omsetter sjansene i mål, men slipper Sandefjord lettere til bakover. Siste del av omgangen blir litt rotete fra begge lag. Det deles ut en god del 2 minuttere og kampen bærer preg av at kampen ble avgjort allerede etter 15-20 minutter i første omgang.

Alt i alt en meget god oppvisning av våre gutter og mye å ta med seg inn i kvartfinalen mot Bækkelaget i Oslo førstkommende onsdag!

Sandefjord – Kolstad 23-35 (9-21)