Tapte etter ekstraomganger – Kolstad

Tapte etter ekstraomganger

Onsdag kveld møtte våre gutter Bækkelaget borte i kvartfinale NM. Bækkelaget var i utgangspunktet store favoritter før kampen, men Kolstad hadde likevel et håp om å tukte fjorårets 3. plass i Postenligaen, etter å ha slått regjerende seriemester Elverum i forrige runde. Verdt å nevne at Bækkelaget har blitt forsterket med Nikolay Hauge siden fjorårssesongen, som blant annet har et proffopphold i Tyskland bak seg. Med andre ord stod våre gutter ovenfor en formidabel utfordring denne kampen.

Våre gutter gikk respektløst ut, og tok en tidlig ledelse. Men BSK hadde på ingen måte undervurdert Kolstad på forhånd, og selv om vi var foran flere ganger i første omgang, lot de seg ikke affisere av det. Lagene vekslet på å lede gjennom hele omgangen, men våre gutter øynet håp om å få et pusterom når vi ledet 15-12 tre minutter før pause. Men dessverre slipper vi inn et par billige mål mot slutten av omgangen, og pausestillingen er 15-14 til Kolstad.

I andre omgang blir vi noe mer nølende, og Bækkelaget tar kommandoen i kampen. På det meste er de foran med 5 mål, men Kolstad viser en fantastisk lagmoral og gir seg aldri. Spesielt Kristoffer Østmo står fram med gode skudd i denne perioden. To minutter før slutt er Kolstad foran med 28-26, men vi sløser bort ledelsen på slutten. Stillingen etter ordinær spilletid er 28-28.

Ekstraomgangene blir like spennende som resten av kampen.Bækkelaget fører an, men vi svarer helt fram til 32-32. Men to minutter før slutt setter Bækkelaget inn dødsstøtet ved hjelp av tidligere Kolstad keeper, Per Egil Riddervold. Ironisk nok er det trønderen som blir tunga på vektskåla i dette cupdramaet. Vi ser at våre gutter mangler erfaring når det kommer slike jevne og viktige kamper. Verdt å nevne i denne sammenhengen at Kolstad manglet både Lars Nordberg og Petur Palsson pga skader, og til tross for at deres stedfortredere gjorde en utmerket jobb, så mistet vi en god del rutine i laget med dem borte.

Vi ønsker Bækkelaget lykke til videre i cupen, og håper å møte dem i Postenligaen neste sesong. Nå skal alt fokus rettes mot å rykke opp fra 1. Divisjon til eliteserien.