Innsamling av klær, sko og tekstiler – Kolstad

Innsamling av klær, sko og tekstiler

KLÆR, SKO ELLER TEKSTILER TIL OVERS?

Kolstad Håndball kan hjelpe deg med dette. Kolstad Håndball har nemlig inngått et samarbeide med selskapet Renotec for innsamling av klær, tekstiler, sko etc.

Klubben har sørget for utplassering av en rekke tekstil containere i området Trondheim Syd. Disse containerne er gråe og merket IDRETTSINNSAMLINGEN. I tillegg finner man Kolstad Håndball logoen på dem. Vi har flere containere på gang og ved å benytte disse så støtter du Kolstad Håndball.

Dette kartet viser ca plassering av våre containere: http://alturl.com/rzkbm

Bli med og støtt idretten og spar miljøet!

Spørsmål til denne tjenesten kan rettes til post@kolstad-handball.no.

 

Hva skjer med klærne?

Fra 1990 til 2010 har importen av klær og sko økt med 120 %. Dette tilsvarer 53 plagg per person hvert år. Dette tøyet blir naturligvis ikke «brukt opp», samtidig øker forskjellene i verden.

Både at tøyet nordmenn kvitter seg med blir samlet inn og at tøyet kommer noen til nytte. Denne nye tøyinnsamlingen vil medføre en kraftig økning av innsamlet mengde klær, sko og lette husholdningstekstiler som påvirker miljøet i positiv retning ved at CO2-utslippene reduseres vesentlig og at bidraget til verdens fattigste øker betydelig.

Hofmann Renotec har over noen år etablert et meget godt mottagerapparat og selger alle sine klær direkte til Polen eller Ukraina. Her blir alt sortert, hvor cirka 50 % selges videre til brukt-butikker.

Det er enorm stor etterspørsel etter brukte klær, sko og tekstiler i disse landene, på grunn av landenes dårlige økonomi og store fattigdom.

Cirka 40 % av det som samles inn, sendes videre til bl.a. Togo i Afrika. Her kan kvinner kjøpe 25 kilos sekker med klær, sko og tekstiler. Herfra kan de ta med seg klærne til sin landsby og selge dette videre på de lokale markedene. En kvinne kan brødfø en familie på cirka 20 familiemedlemmer i en hel måned ved å selge en sekk med klær, sko og tekstiler.

Klær, sko og tekstiler som ikke kan brukes, går til bl. a. isolasjonsmatter i bilindustrien, ryer, pus¬sefiller for bilverksteder m.m. Vi garanterer at det som samles inn, ikke kommer for salg i Norge eller Sverige.

Hjelp til selvhjelp

Med vårt innsamlingskonsept er vi en stor miljøkjempe som skaffer arbeidsplasser i Norge, Polen, Ukraina og i små landsbyer i Afrika, samtidig som det gir gode penger til idretten. Ikke minst fattige og syke gjennom samarbeidet med Fattighuset.

La klær gå i arv.

Det er budskapet fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).

Miljøeffekten av å bruke klær, sko og tekstiler om igjen, istedenfor å brenne, gir store energibesparelser, mindre avgasser, reduserte CO2- utslipp og lavere vann- og kjemikaliebruk. Konseptet har en stor miljøeffekt også for kommunen, som hvert år vil spare tusener av kroner på gjenbruk i stedet for å brenne.