Kolstad oppe på opprykksplass – Kolstad

Kolstad oppe på opprykksplass

Det var mye spenning knyttet til Kolstads hjemmekamp mot Lillestrøm, belønning for seier var direkte opprykksplass inn i juleferien. Kolstad havner bakpå fra start mot et offensivt Lillestrøm forsvar, og ligger under 3-0 før Steffen Stegavik tar ansvar og springer inn to kjappe mål. Omgangen preges av nervøst spill fra Kolstad sin side, og Lillestrøm river til seg føringen i kampen. Bakover på banen slipper de bortelagets skyttere til altfor enkelt, og spesielt Trym Bilov Olsen som hamrer inn mål etter mål, mot et noe passivt Kolstad forsvar. Sven Tore Jacobsen ser seg nødt til å ta time-out 18 minutter ut i kampen på stillingen 9-4 til Lillestrøm. Bortelaget velger å sette frimerke på Steffen Stegavik mot slutten av 1. omgang, og Kolstad sliter med å finne gode løsninger framover på banen. På det meste leder Lillestrøm med 12-6, før to kjappe utvisninger til bortelaget slipper Kolstad inn i kampen igjen. Mot slutten av omgangen er det høy temperatur både på banen og på tribunen i Husebyhallen, og lagene går i garderoben på stillingen 14-10 til bortelaget.

 

I andre omgang lar Lillestrøm Steffen Stegavik få fritt spillerom igjen, og han vet å ta vare på mulighetene. Kolstad får mange straffekast pga at bortelaget er på etterskudd, og Kim Andre Rinnan er sikker fra straffemerket. Kolstad på sin side ligger offensivt på nevnte Trym Bilov Olsen, og får mange kontringer etter godt forsvarsspill. På stillingen 17-16 ti minutter ut i andre omgang velger Lillestrøm å legge det grønne time-out kortet i bordet. Det ser ut til å hjelpe lite i det Truls Fjeseth sender Kolstad opp i ledelsen med 22-20 ti minutter før slutt. Taket løfter seg i Husebyhallen i det Kristian Eide setter inn 28-23 fem minutter før slutt. Lillestrøm prøver desperat å kjempe seg inn i kampen på slutten, men Kolstad står imot og vinner til slutt.

 

 

Vi tok en prat med Truls Fjeseth (bildet) som ble kåret til banens beste spiller. Han var blant de som opplevde et Kolstad lag som slet fra start.

– Vi går oss fast framover, og blir for lite aggressive i forsvar. Det blir altfor mye mann mot mann.

Vi så en forvandlig i andre omgang, og spurte hva var det som skjedde når Kolstad snudde kampen etter pause.

– I motsetning til tidligere kamper der vi havner bakpå, så står gutta opp i garderoben i pausen. Vi mister ikke trua på det vi skal gjøre, og bestemmer oss for at vi skal gi jernet i andre omgang. Vi setter forsvaret etter hvert og får kjørt litt kontra. Da er det vanskelig å stoppe oss.

 

Dette sa assistenttrener Stian Gomo Nilsen rett etter kampen.

– I starten sliter vi mot offensivt forsvar, og det blir for mye 1 mot 1. Når de setter frimerke på Steffen i 1. omgang så blir vi litt passive. I tillegg sliter vi med å vinne ballen i forsvar, og får ikke kjørt i ryggen på dem. Vi har ikke for vane å score bare 10 mål på en omgang, påpeker Stian Gomo Nilsen.

 

Andre omgangen var betraktelig bedre av Kolstad, og da viser hjemmelaget at de ønsker å være med i toppen av 1. divisjon.

– Spesielt de siste 20 minuttene er meget solid. Vi viser mental styrke når vi går fra 17-12 til 18-18 i løpet av få minutter, og det er denne tøffe innstillingen vi har manglet tidligere i tilsvarende kamper. På slutten blir vi løftet fram av et fantastisk engasjert publikum, fremhever Gomo Nilsen.

 

Kolstad går inn i juleferien godt plassert på 2. plass i 1. divisjon, som gir direkte opprykk til eliteserien.

– Nå blir det viktig å holde opp trykket i juleferien, og få trent godt fysisk. Børge Moe, vår fysiske trener, skal lage et opplegg for guttene, så her blir det lite tid til ribbe og juleøl, humrer Gomo i kjent stil.

 

Vi takker alle som var på kamp, og støttet guttene til to nye poeng i går. Engasjementet fra tribunen smittet over på spillerne på banen i går, og hvis vi klarer å holde opp trykket etter jul så er det gode muligheter for at Kolstad skal være med å kjempe i toppen hele veien inn.

 

 

 

Kolstad – Lillestrøm 32-28 (10-14)

Husebyhallen, 525 tilskuere

Målscorere Kolstad: Truls Fjeseth Moe 6, Kristian Eide 1, Odin Sundland 4, Petur Palsson 4, Adrian Aalberg 5, Kristoffer Østmo 2, Steffen Stegavik 6 (1), Kim Andre Rinnan 4 (4)

Toppscorer Lillestrøm: Egil Holmstad 7