Solid seier hjemme mot Sandefjord – Kolstad

Solid seier hjemme mot Sandefjord

Søndag kveld fikk Kolstad besøk av det gamle storlaget Sandefjord. Selv om de yppet seg til tider, og det var jevnt til pause, så var det aldri tvil om at Kolstad skulle dra det lengste strået.

Kolstad starter litt nervøst innledningsvis, og bommer mye framover i angrep. 12 minutter ut i kampen leder Sandefjord 5-4, og det er tydelig at de har ingen hensikter om å gi Kolstad en lett kamp om poengene. Kolstad sliter med å sette ballen bak Sandefjords målvakt, til tross for at de spiller seg til mange opplagte målsjanser.

Midtveis i omgangen pådrar Sandefjord seg 3 kjappe utvisninger, og Kolstad benytter mulighet en til å gå opp i 8-6. Kim Andre er sikker som banken fra straffemerket, og dytter ballen under bena på den gamle landslagsmålvakta Sindre Walstad ved flere anledninger. Men likevel klarer ikke Kolstad å riste av seg Sandefjord, og de har store utfordringer med å stoppe Siim Pinnonen. Etter hvert legger de frimerke på nevnte Pinnonen, og da får Sandefjord problemer med å finne veien til nettmaskene. Fem minutter før pause leder Kolstad 12-8, etter solid forsvarspill og hurtige kontringer. Men nok en gang melder Sandefjord seg inn i kampen igjen, og det er trønderen Fred Fikse Forbord som kommer inn og skaper uro for Kolstad. Når lagene går i garderoben til pause er stillingen 14-12 til Kolstad.

Etter hvilen tar Kolstad føringen i kampen, anført av en opplagt Steffen Stegavik. Kolstads playmaker, skyter mål fra distanse, løper seg gjennom og spiller opp de andre. Ti minutter ut i omgangen er det 20-16 til rødtrøyene, og Sandefjord blir tvunget til å ta timeout. Men det ser ut til å hjelpe lite. Etter timeouten bestemmer Lars Nordberg til å dunke ballen i mål gang etter gang til øredøvende jubel fra publikum, samtidig som Lars Eggen Rismark stenger buret bakover. Tjue minutter ut i kampen leder Kolstad 25-19, og hjemmelaget har et jerngrep om kampen. De siste ti minuttene blir for en parademarsj å regne, og kampen ender til slutt med solide 29-21 til Kolstad gutta.

NB! Landslagsaktuelle Lars Eggen Rismark (bildet) blir kåret til banens beste spiller, og mottar bestemannspremie fra moren sin på selveste morsdagen.

Kolstad – Sandefjord 29-12 (14-12)

380 tilskuere

Målscorere Kolstad: Truls Fjeseth 2, Kristian Eide 2, Petur Palsson 2, Adrian Aalberg 4, Kristoffer Østmo 1, Steffen Stegavik 4, Kim Andre Rinnan 7 (3) og Lars Nordberg 6

Toppscorer Sandefjord: Siim Pinnonen, 7 mål