Forsmedelig tap mot Kristiansund – Kolstad

Forsmedelig tap mot Kristiansund

Søndag spilte Kolstad borte mot erkerival Kristiansund. Hjemmelaget var på desperat poengjakt, mens Kolstad hadde muligheten til å stikke fra de andre lagene i opprykkskampen. Kampen vipper fram og tilbake i starten, og begge lag er tydelig preget av stundens alvor. Etter hvert klarer Kristiansund å tilrive seg et overtak, og stikker av i løpet av omgangen takket være tøft forsvarsspill og klokt angrepsspill. Kolstad sliter med  finne vei til målmaskene bak Kristiansunds gode målvakt, samtidig som Kristian Eide er uheldig og ryker på 3 utvisninger og får rødt kort i 1. omgang. Til pause leder hjemmelaget 16-11.

Etter hvilen er guttene våres på hugget, og jakter hele veien reduseringer. Men samtidig er vi for lite effektive framover, og får ikke satt forsvaret bakover. Adrian Aalberg (bildet) er et hederlig unntak, som er effektiv fra venstrekanten sin. Men likevel kommer vi aldri helt på høyde med Kristiansund, selv om vi er nære ved flere anledninger. Vi legger ut i offensivt forsvar på slutten, og gambler for å sikre oss poeng. Halvannet minutt før slutt er vi 2 mål bak Kristiansund, men må til slutt se at Kristiansund vinner 29-25.

Selv om vi er skuffet over å tape mot Kristiansund, så må vi gi honnør til hjemmelaget. De viser at de absolutt hører hjemme i norsk topphåndball, og vi tror de har vært blant topplagene hvis de ikke har hatt mye økonomisk rot tidligere i sesongen. På hjemmebane er Kristiansund knalltøffe, og vi spår at de havner på sikker plass ved sesongslutt. For Kolstad sitt vedkommende rettes alt fokus inn mot søndagens bortekamp mot Viking Stavanger HK. Vi leder fortsatt 1. divisjon, og er i førersetet ift. opprykk. Nå gjelder det å brette opp ermene, og gå inn i krigen for å ta flest mulig poeng framover.