Kolstad setter på plass serieleder Halden – Kolstad

Kolstad setter på plass serieleder Halden

Søndag tok Kolstad imot serieleder Halden i Husebyhallen. For Kolstad sin del var det vinn eller forsvinn hvis håpet om opprykk fortsatt skulle leve. Halden kunne sikre opprykk til eliteserien med seier over Kolstad. Med det som utgangspunkt så var det duket for en tøff og spennende kamp mellom to av 1. divisjons beste lag. Allerede 30 minutter før kampen var det smekkfullt i Husebyhallen, og rammen kunne ikke blitt bedre i årets siste hjemmekamp.

Kampen startet litt variabelt for Kolstad sin del, og bortelaget går tidlig opp i en 6-3 ledelse. Kolstad spiller seg til gode muligheter framover, men fortsetter å bomme for mange opplagte målsjanser, slik vi har gjort den siste tiden. Halden gjør jobben framover på banen, mens Kolstad gutta har litt stang ut. På stillingen 6-9 til bortelaget, så tar Stian Gomo Nilsen time-out for Kolstad. Det så ut til å hjelpe, for hjemmelaget våknet foran fullsatte tribuner i Husebyhallen. Godt forsvarsspill og kontringer gjør at vi kryper opp i ryggen til Halden. Like før pause setter Truls inn 14-14, og lagene er like langt i det de går inn i garderoben.

I andre omgang setter Kolstad et knalltøft forsvarsspill fra start, og da kommer også målvaktsredningene fra en god Lars Eggen Rismark. Vi velger å ta danske Rasmus Carlsen ut av kampen, noe som viser seg å være en genistrek. Inn har også Lasse Balstad kommet, som viser seg fram både bakover og framover på banen. Kolstad kommer seg opp i en 22-17 ledelse, før Halden velger å ta frimerke på Steffen Stegavik. Da er det godt at det er andre på laget som står fram. Blant annet får vi to mål på frikastoppstilling fra nevnte Balstad, som for øvrig ble kåret til banens beste. Likevel kryper Halden seg opp i ryggen på Kolstad, og utligner kort tid før slutt. Men da setter Steffen Stegavik inn turboen, og løper inn et viktig mål fra Kolstad fra avkast, samtidig som den utflyttede trønderen, Jan Andre Sagmo, får en 2 minutters utvisning. Kolstad viser seg som det beste laget på slutten, og kan styre inn til en 31-30 seier.

Med seier borte mot Fjellhammer i siste serierunde, så er det fortsatt helt åpent om hvem som rykker opp i eliteserien. Men samtidig har vi et vrient utgangspunkt, mtp at vi er avhengige av at ett av de andre topp lagene taper en av sine kamper. Men vi skal sørge for å gjøre jobben vår, så får vi gjøre opp regnskapet til slutt.