Seier borte mot Fjellhammer – Kolstad

Seier borte mot Fjellhammer

Søndag kveld spilte Kolstad borte mot Fjellhammer, i en kamp de måtte vinne for å ha sjans på opprykk til eliteserien. For at Kolstad skulle rykke opp var vi avhengige av at enten Lillestrøm snublet hjemmet mot Kristiansund, eller Halden tapte hjemme mot St. Hallvard. Men samtidig hadde vi fokus på at vi skal avslutte sesongen på en best mulig måte, og gripe mulighetene hvis vi skulle få dem.

 

Vi får den verst tenkelig starten og havner bakpå med 3-0 innledningsvis. Men vi mister ikke hodet av den grunn, og anført av en god Lasse Balstad spiller vi oss inn i kampen igjen. Midtveis i omgangen leder vi 8-5, og vi har tilsynelatende kontroll over kampen. Solid forsvarsspill, kombinert med mange redninger fra Lars Eggen Rismark, gjør at vi holder Fjellhammer på en armlengdes avstand. Vi kan gå i garderoben med en 15-11 ledelse. Samtidig får vi høre at Lillestrøm leder 20-12 til pause, mens Halden leder 18-12 til pause. Med andre ord et vanskelig utgangspunkt.

 

Guttene våre bretter opp ermene i andre omgang, og gir jernet i det som skal bli sesongens siste omgang. Fjellhammer prøver å spille et offensivt forsvar, som vi tidvis sliter med. Kvaliteten i spillet er derfor litt varierende. Men samtidig er det ikke noe å si på innsatsen, og spesielt nevnte Balstad gjør en fin figur framover med sine 7 mål. Midtveis i omgangen er vi foran med 8 mål, og vi kan til slutt kontrollere inn til en solid 28-22 seier.

 

Rapportene fra de andre kampene går dessverre ikke vår vei, og vi må konstatere at Kolstad må belage seg på en tilværelse i 1. divisjon også neste sesong. Selv om det kan føles skuffende og tungt for noen, så har vi kun oss selv å takke. Dette er ikke tiden for å finne unnskyldninger, og både spillere, trenere og ledelse må gå i seg selv for å se hva de kan gjøre for å være bedre rustet neste sesong. Vi har flere ganger vist at toppnivået vårt holder til spill i eliteserien, ved å blant annet slå Elverum og spille uavgjort mot Bækkelaget, som begge er topp 3 i eliteserien. Vi vinner også begge kampene mot både Lillestrøm og Halden, som rykker rett opp i eliteserien. Samtidig har vi blant annet avgitt 5 poeng mot Kristiansund og Herulf som er på henholdsvis 9. 0g 10. plass i 1. divisjon, og det er sannsynligvis der opprykket glipper denne sesongen. Det er altfor stort sprik mellom topp- og bunnivået, og da er man rett og slett ikke god nok til å rykke opp. Noe av årsaken må knyttes til en veldig ung spillerstall, sannsynligvis blant de yngste i 1. divisjon. Resten av årsakene skal vi finne gjennom en god evalueringsprosess.

 

Vi er ydmyke ovenfor den oppgaven vi står ovenfor, og må erkjenne at alt kan bli bedre, både på og utenfor banen. Samtidig er det mye lovende i dette unge mannskapet, og mange som har tatt store steg i løpet av sesongen. Det har også vært en voldsom utvikling utenfor banen, med flere store og gode samarbeidspartnere, en solid organisasjon og masse engasjement fra publikum. Kolstad kan vise til desidert flest  tilskuere i 1. divisjon, med over 750 tilskuere i snitt, noe som er 4. best i hele Norge når man også tar med elitelagene. Kun slått av Elverum, Bodø og Arendal. Vi vet at det er gode muligheter for at det skal bygges storhall på Kolstad i løpet av drøye 3 år, og da skal ha minst dobbelt så mange tilskuere.

 

Det skjer mye spennende i og rundt Kolstad Håndball. Nå skal vi ta oss tid til å være skuffet denne uka. Allerede neste uke skal det være fullt fokus inn mot neste sesong, og da skal vi gjøre alt vi kan for at Trondheim skal få et nytt elitelag for herrer. I mellomtiden gratulerer vi Halden og Lillestrøm med opprykket, og ønsker de lykke til i eliteserien neste sesong. Vi må også sende en gratulasjon til vår gode samarbeidspartner, Byåsen Håndball Elite, som tok en imponerende sølvmedalje i går. Vi håper det går like bra i europacupen, som det skal bli spennende å følge.