Sliteseier mot Herkules – Kolstad

Sliteseier mot Herkules

Søndag kveld møtte Kolstad bunnlaget Herkules i Husebyhallen. Før kampen hadde Kolstad 5 strake seire, mens Herkules hadde 5 strake tap. Det var derimot lite som tydet på at dette var en kamp mellom topp og bunn i 1. divisjon. Herkules var heltent fra start og gikk rett opp i en 2-0 ledelse før publikum hadde rukket å sette seg til rette. Kolstad spilte ukonsentrert i starten, og kom først ajour på stillingen 5-5 etter 10 minutter. Ved hjelp av solid strekspill fra Petur Palsson kommer vi oss foran i målprotokollen med 8-6 halvveis i omgangen, men så slipper vi Herkules inn i kampen igjen. Etter et mål fra Herkules i omgangens siste sekund går lagene i garderoben på stillingen 14-13 til bortelaget. Med sviktende resultater etter NM bragder friskt i minne fra forrige sesong, så var det nok mange som var litt ekstra nervøse i pausen.

Det kan se ut til at pausepraten til Kolstad hadde hjulpet, for det tok bare 10 sekunder før de hadde ulignet i 2. omgang. Herkules scorer i det påfølgende angrepet, men derifra og ut så er det Kolstad som styrer kampen. Vi øker sakte men sikkert forspranget gjennom hele omgangen. Truls Moe Fjeseth (bildet) gjør i denne perioden en meget god figur fra sin høyrekant, og blir kampens toppscorer med sine 10 mål, og mottar fortjent bestemannspris etter kampen. På det meste leder vi 29-22 5 minutter før slutt, men vi lar Herkules få noen billige mål på slutten, og ender til slutt opp med å vinne 30-25.

Nå gjelder det å ha fullt fokus på treningene framover, og at vi klarer å nullstille foran hver eneste kamp. Neste kamp er søndag 9. november borte mot Kristiansund, og det er mange som mener at det var der opprykket glapp forrige sesong. Det er derfor ingen grunn til å ta lett på oppgaven, selv om Kristiansund har hatt en mager start på sesongen.