Maktdemonstrasjon borte mot Follo – Kolstad

Maktdemonstrasjon borte mot Follo

Søndag satte vi oss på flyet ned til Oslo for å gjeste Follo, en tøff bortebane med masse folk på tribunen. Allerede ved ankomst på Værnes møtte vi en svært kampklar guttegjeng.
Før kampen blir vi enige om å legge lista selv for hvor tøft det skal være å møte Kolstad i et aggresivt men fair forsvar, og vi lykkes fra start av. Vi kliner til i samtlige dueller, gir ingenting gratis og Goran får en fin jobb bak i målet. Anført av en heltent Lars Nordberg (bildet) leder vi 7-3 etter 10 spilte minutter av førsteomgang. Vi har da funnet oppskriften bakover og holder oss lojalt til den. Fremover sitter det også bra, vi får ballen til å gå, spiller hverandre gode og har få problemer med å finne nettmaskene, også her anført av en god Nordberg. Etter 20 minutter spilt leder vi 14-5 og Follo velger da å legge om fra sitt ellers så gode 3-2-1 forsvar over til 6-0. Vi behersker også dette bra, omstiller oss og fortsetter å male på. Til pause er stillingen 17-8.
I pausen har vi masse vi skal innom, for all del vi gjør en flott førsteomgang men har likevel en del å rette på. Vi blir enige om nok en gang å nullstille til neste omgang og lykkes med det. Follo jager hele tiden vår 9 måls ledelse men kommer ikke nærmere i første del av andre omgang. Vi er lojale, gjør det vi har blitt enige om og fortsetter å dra litt ifra. Etter ca 20 minutter spilt av andre omgang leder vi 27-16. Mot slutten av omgangen roter vi det litt til for oss selv. Vi får et litt ufortjent rødt kort på kaptein Kristoffer Østmo, gjør noen enkle tekniske feil hvor Follo svarer med å kontre inn et par kjappe mål men er aldri truet og da Lars Nordberg kroner det hele med et skudd fra 17-18 meter 3 sekunder før slutt som går i mål slipper gutta jubelen løs og sluttresultatet blir 30-22 på en tøff bortebane hvor Follo hadde til gode å avgi poeng!
Håkon Følstad blir av en lokal jury kåret til Kolstads beste spiller.