Kolstad setter standarden hjemme mot Viking – Kolstad

Kolstad setter standarden hjemme mot Viking

Det var mange spente fjes å se i Husebyhallen før kampen mot Viking på søndag. Kolstad har vært suverene i 1. divisjon så langt denne sesongen, og skulle virkelig få satt seg prøve i kampen mot rogalendingene som også har hatt en strålende start på sesongen. Kolstad ble regelrett utklasset i begge kampene mot Viking forrige sesong, og hadde således mye å revansjere.

 

Det er tydelig at begge lagene var heltent innledningsvis i kampen, og vi fikk se et forrykende tempo og engasjement allerede fra avkast. Begge lagene spiller seg til store målsjanser, som Kolstad spillerne omsetter til mål, mens en god Goran Rajkovic hos hjemmelaget har flere kvalifiserte redninger i starten. Dermed tar Kolstad kommandoen fra start, og leder 6-1 før Gunnar Blombäck velger å legge time-out kortet i bordet. Etter time-outen kommer Viking mer med i kampen, og det er spillemessig jevnt mellom to gode lag som spiller kollektiv god håndball. Vi sliter med å få has på Vikings Gøran Søgård Johannessen, mens Viking har store problemer med å demme opp for Truls Fjeseth (bildet) og kontringene til Kolstad. Lagene går i garderoben på stillingen 15-10 til Kolstad, og publikum er godt fornøyd med hjemmelagets innsats.

 

I starten av andre omgang vipper kampen litt fram og tilbake, men det er fortsatt Kolstad som er det førende laget. Kristoffer Østmo leder angrepsspillet på en utmerket måte, og er enten sist eller nest sist på nesten alle målene til Kolstad. Samtidig tar Lasse Balstad og Petur Palsson godt vare på mulighetene de får servert, og frustrerte Viking spillere blir til tider statistern i Husebyhallen. Kolstad er 9 mål foran midtveis i omgangen, men en siste krampetrekningen fra Viking gjøre at de spiser inn noen av forspranget. Likevel kommer siddisene aldri nærmere enn 4 mål, og en god slutt spurt fra Kolstad gjør at rødtrøyene til slutt vinner 33-25.

 

Kolstad har dermed vunnet de 10 første kampene i 1. divisjon, og ligger godt an i kampen om opprykk. Nå gjelder det å ha fokus og glød inn mot hver eneste kamp, samt fortsette det gode arbeidet på trening. Hvis vi klarer det, er det ingen som kan stoppe oss denne sesongen slik det ser ut nå. Banens beste hos Kolstad blir for øvrig Lasse Balstad, mens banens beste for Viking blir Gøran Søgård Johannessen.