Solid hjemmekamp mot Falk Horten – Kolstad

Solid hjemmekamp mot Falk Horten

Søndag kveld var det klart for årets første seriekamp hjemme mot Falk Horten. Bortelaget var før sesongen regnet som en av de største opprykksfavorittene, men har avgitt en del poeng i løpet av høsten, og var før kampen 5 poeng bak Kolstad på en 4. plass. Kolstad har imponerte alle denne sesongen, og ledet serien 4 poeng foran neste lag før kampen mot Falk Horten. Likevel var det litt spenning i og med at vi hadde et par tøffe kamper rett før jul, hvorav vi tapte en av dem mot St. Hallvard. I tillegg har vi hatt litt skader og sykdom i troppen den siste tiden, så det var ikke gitt at vi skulle beholde den fantastiske hjemmestatistikken vår, der vi ikke har tapt i Husebyhallen siden mars 2013.

Det er Falk som start best, og tilriver seg et lite initiativ i starten av kampen. Men Kolstad kvitterer raskt, og etterhvert tar hjemmelaget over føringen ved hjelp av noen solide susere fra Lars Nordberg. Vi ligger 2-3 mål foran Falk lenge i 1. omgang, mye takket være godt forsvarsspill og Goran Rajkovic i mål. Framover lugger det litt, men mot slutten av omgangen kommer Håkon Følstad (bildet) på banen, og gir Falk forsvaret hodebry med gode finter og skudd. Lagene tar pause på stillingen 14-9 til Kolstad.

Vi forsøker å riste av oss Falk i starten av 2. omgang, men bortelaget klamrer seg fast. Mye takket være gode skudd og innspill fra Simen Heyerdahl, samt at Falks svenske strekspill Adam Nyfjäll kommer til mange gode muligheter inne på streken. Heldigvis er Goran på hugget, og avverger de fleste forsøkene fra Falk i en kritisk periode der kampen står og vipper. Falk er flere ganger bare 2 mål bak Kostad, men mot slutten av kampen viser vi god moral og vilje, og drar i land en komfortabel 27-22 seier foran fullsatte tribuner i Husebyhallen. Framover på banen er Håkon Følstad Kolstads beste, mens det er Goran Rajkovic som fortjent tar hjem bestemannsprisen, etter mange viktige redninger.

Nå er det kampfri til helga, men allerede søndag 18. januar kl. 16.00 kommer Haugaland på besøk i Husebyhallen. Vi håper publikum fortsatt kjenner sin besøkelsestid, og gir guttene våre sårt tiltrengt støtte i kampen om opprykk.