Vellykket treningsleir på Tynset – Kolstad

Vellykket treningsleir på Tynset

Mye god trening, og tøff matching da vi satte i gang igjen etter ferien. Guttene trivdes meget godt på Tynset og Savalen Fjellhotell.

Mandag 27. Juli startet vi oppkjøringen til ny sesong. Aldri tidligere har Kolstad startet så tidlig med med siste del av oppkjøringen, men på Esso Moholt stod det 15 sultne spillere og 4 tente ledere klare til å kickstarte sesongen 2015/2016. De fleste GRUNDIGligalagene starter i denne perioden, men for de unge lovende Kolstadguttene skulle de få smake på en noe annerledes hverdag.

 

Allerede Mandag ettermiddag var vi i gang med trening. Etter å ha sjekket inn på fantastiske Savalen Fjellhotell, og fått meget bra servering, så var vi klare for første økt. Økta besto av en god oppvarming, litt stabilisering og masse kast for å komme i gang.

 

Tirsdag startet vi med doble økter. På formiddagen gikk vi rett på utholdenhetstest hvor resultatene viste at vi er i rute etter ferien, noen naturlig tilbake etter hard fysisk trening og noen med forventet fremgang etter spesifikke utholdenhetsoppgaver etter sist test. Med en påfølgende hard fysisk trening var kjøret i gang. På ettermiddagen ble det håndball med høy intensitet, samtidig som vi holdte høy kvalitet.

 

Onsdag startet vi dagen noe tidligere. Etter tre økter i hall tok vi en spasertur i flotte omgivelser rundt Savalen Fjellhotell før vi tok en time i spaavdelingen med bassenglek og boblebad. Ettermiddagsøkten bestod av taktisk håndball med høy intensitet og gutta er fortsatt veldig på hugget etter to tøffe dager.

 

Torsdag formiddag starter vi treningsdagen med en liten fysisk del før vi går over på taktisk håndball. Kvaliteten er god og økten drar ut over planlagt tid. Etter mat og hvile drar vi igjen ned til Tynset for dagens andre økt, og vi ser ved oppmøte at guttene merker kjøret. Kvaliteten på økten blir litt deretter.

 

Fredag spiller vi første kamp mot Haslum. Her hadde vi ingen organisert trening på formiddagen. Seks av gutta dro ned til Tynset for å instruere på Tynset sin håndballskole, med en styrkeøkt etter jobben. Gutta på Savalen sto fritt til å velge mellom rolig styrketrening eller en spasertur i marka. Kl. 18.30 sto vi klare i Tynset for å teste håndballformen mot Haslum. Her fikk vi merke nivåforskjellen med en gang. Det blir en kamp preget av masse tekniske feil og skuddbom. Vi blir straffet hardt og Haslum vinner mye på ankomst/kontra. Bakover prøver vi en ny forsvarsformasjon, uten å lykkes nevneverdig. Kampen ender 40-27 til Haslum, og må betegnes som en riktig så kald dusj etter en tøff start på sesongen.

 

Lørdag er det igjen klart for en ny formiddagsøkt. Etter litt fotball, skudd og innøving av overtall/undertall er vi klar for kamp nr. 2 mot sluttspillmester Elverum. På laget til Elverum spiller blant annet Torbjørn Fredriksen Eide og Steffen Stegavik, som begge har en fortid i Kolstad. Her får igjen en marerittstart på kampen. Vi havner tidlig bak 10-2 og resten av kampen bærer veldig preg av det. Vi legger om til vårt kjente 6-0 forsvar, og lykkes tidvis med det. Vi holder avstanden på 10 – 12 mål gjennom resten av kampen, mens begge lag prøver ulike spillere. Kampen ender til slutt 31-19 i favør Elverum.

 

Etter en samling i bunn lørdag etter kampen mot Elverum tok vi en rolig start på søndagen. Etter frokost gikk gutta hver til sitt for å hvile frem til oppmøte før siste kamp mot fjorårets cup- og seriemester ØIF Arendal. Med tre bakspillere fraværenede med landslagsaktivitet og skade kom Kristoffer Østmos skade noe ubeleilig før kampstart. I garderoben blir vi enige om å fokusere kun på oss selv, enkle arbeidsoppgaver i kampen og ta små steg på det positive vi gjorde i kampene mot Haslum og Elverum. Det skal vise seg at vi får full klaff. Vi går ut i 6-0 bakover, får kontroll på et tungt og slitent Arendal-lag. Goran redder like mange baller i første omgang som han totalt gjør gjennom de to første kampene, som gjør at vi får satt et høyt tempo i kampen og kontret inn en god del mål. Fremover på banen er vi tålmodige, presise og lykkes med den siste pasningen som vi har strevet med de to første kampene. Med sentrale spillere som Østmo, Liaba, Balstad ute er det fantastisk å se at andre tar et steg frem og leverer på høyt nivå. Vi har god kontroll hele veien og vinner komfortabelt 29-25.

 

Alt i alt så ble dette en kickstart på sesongen. Vi fikk prøvd ut profflivet med masse trening, matchet oss mot de aller beste i landet og viste fin progresjon hele helga. Godt å se at våre nye spillere, Sturle Erland og unggutten Tom Kåre Nikolaisen bidrar i stor grad hele veien. Nå blir det en fortjent hviledag på mandag, før vi smeller til igjen tirsdag 4. August. Allerede torsdag 6. august møter vi nok en gang et av favorittlagene kommende sesong, den gamle storheten Drammen som har signert bl.a Kristian Kjelling, Frank Løke, Johannes Hippe og fjorårets spiller i GRUNDIGLigaen, Kennie Boysen. Kampen spilles kl. 19.00 i Meråkerhallen.

 

Vi vil sende en stor takk til Sascha Mitrovic og Tynset IL for et fantastisk arrangement i Tynset. Stort for lille Kolstad å bli invitert sammen med de store guttene. Det var optimal tilrettelegging gjennom hele uken for å oppnå et perfekt sportslig opplegg. Vi gleder oss stort til å komme tilbake allerede 22. August for å spille 3. runde i NM.

Vil også skryte av Savalen Fjellhotell. Topp service, fantastisk mat. Anbefales på det sterkeste både for lag og familier.

 

Til slutt må vi sende en ekstra takk til Taiga`n, Elverums supporterklubb som ga oss en fantastisk støtte i siste kamp fra tribunen, Elverum er utrolig heldige som har en slik engasjert supportergjeng med seg landet rundt og håper vi en dag kan ta opp kampen også på tribunen.