Norsk håndball til MAX og Eurosport Norge – Kolstad

Norsk håndball til MAX og Eurosport Norge

TVNorge-eier Discovery Networks og Norges Håndballforbund kunne i dag presentere en ny medieavtale om tv-rettighetene for norsk landslagshåndball og GRUNDIGligaen.

I de to neste sesongene vil MAX og den nye norske sportskanalen Eurosport Norge som lanseres 3. september, bli hjemmebanen for Thorir Hergeirsson og Christian Berge sine landslag med profiler som Nora Mørk og Sander Sagosen. I tillegg vil «Ukas kamp» i hver runde sendes i sin helhet, til sammen ca. 35 kamper.

– Vi er meget fornøyde med avtalen som nå er på plass med Discovery. De har bevist at de satser stort, både med en ny norsk sportskanal og ikke minst de fremtidige OL-rettighetene. Discovery satser offensivt på å videreutvikle opplevelsen knyttet til våre klubb- og landskamper med studio og tilstedeværelse på samtlige kamper. Dette vil løfte produktet ytterligere til glede for mange håndballinteresserte nordmenn, sier Generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund.

Den toårige avtalen omfatter samtlige landskamper for Norge på hjemmebane, samt rettigheter tilhørende Norges Håndballforbund i utlandet (ekskl. mesterskap). Totalt for perioden vil det bli vist ca. 50 landskamper på TV, inkludert blant annet alle kampene i Golden League og Møbelringen Cup. Samtlige sendinger for landskamper med Håndballjentene og Håndballgutta vil inkludere studio, eksperter med analyser og med reporter tilstede på kamparenaen.

Eurosport Norge vil hver sesong sende rundt 35 utvalgte klubbkamper i sin helhet. Kampene vil bli fordelt etter flere kriterier blant annet tabellsituasjonen, egnet kamparena og publikumsoppslutning. Kampene produseres med 4-kamera løsning, studio i forkant av hver kamp og reporter som gjør intervjuer i kamparenaen. De utvalgte kampene vil inkludere både GRUNDIGligaen, sluttspillet og Norgesmesterskapet.

– Håndball er en av landets mest populære og folkekjære idretter, og har potensial til å samle veldig mange mennesker foran skjermen. Det er en kjempefin rettighet vi nå har sikret oss for de kommende årene, som vi gleder oss stort til å sette i gang å jobbe med, sier sportssjef i TVNorge og Discovery Networks Jan-Erik Aalbu.

Norsk håndball vil i perioden bli sendt på kanalene MAX og Eurosport Norge, samt på Discovery sin webplattform Dplay. – Nå gleder vi oss til å starte samarbeidet med Discovery og i fellesskap utvikle tv-produktet norsk håndball i årene fremover, avslutter Langerud.

For mer informasjon kontakt:

  • Generalsekretær Erik Langerud, Norges Håndballforbund, tlf. 91 58 49 53.
  • Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland, Discovery Networks Norway,
    959 39 083, e-post: espen.skoland@sbsdiscovery.no.


Norsk Topphåndball er veldig fornøyd med å få Eurosport Norge med på laget. Kombinasjonen av Eurosport Norge, og handballtv.com gir en fantastisk mulighet til å følge sine favorittspillere, favorittlag og håndballen over hele Norge. Vi gleder oss stort til fantastisk mye god håndball i hall og på TV og nett i kommende sesonger.

Les ogsåHåndballen-lanserer-egen-nett-tv-kanal