Debuterte med 13-målstap – «men jeg ble ikke skremt» – Kolstad

Debuterte med 13-målstap – «men jeg ble ikke skremt»

1500 tilskuere gikk nok ganske skuffet hjem. Halden-spillerne jublet heftig, mens Kolstad-guttene hang, forståelig nok, litt med nebbet etter 21-34 (12-18) – uten å være motløse:

seriekamp i Grundigligaen mellom Kolstad Håndball og Halden
Lasse Balstad og lagkompisene fikk et tøft møte med eliteserien. Halden var flere nummer for stor i Nidarøhallen i kveld. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

 

Tekst:TORE SÆTHER

– Vi var egentlig ikke så langt bak, sa lagkaptein Kristoffer Østmo.
– Frisk uttalelse det, Kristoffer, etter å ha tapt med 13 mål…
– Det kan du si. Men i perioder spilte vi bra i forsvar og viste at når vi gjør det, får også Halden problemer. Saken er at vi må vær langt mer nøyaktige i alt vi gjør. Alt må være litt bedre enn det som var nødvendig i 1.divisjon.

Ga bort enkle mål

Truls Moe Fjeseth er lettbentkameraten vi er vant til å se suse nedover høyrekanten og putte ballen i mål på de mest finurlige måter. Lagets toppscorer i kamp etter kamp i fjor. Ikke i dag; to spillermål og to straffermål på åtte forsøk.

– Likevel følte jeg ikke at målvakten hadde taket på meg. Jeg ble hvertfall ikke redd for å prøve. I starten var vi med, holdt trykket bra oppe, men avsluttet ikke godt nok. Halden derimot fikk noen riktig enkle mål.

 

Bryllup (thai)
Slik er vi vant til å se Truls Moe Fjeseth – her lurer han ballen forbi Halden-målvakt Rasmus Bech. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

 

 

– Hvordan hadde du sett for deg denne kampen?

– Det var flere scenarier. Dette var nok ett av dem. Vi er selvsagt klar over at alle kamper blir tøffe, at vi nok også vil merke at de rutinerte spillerne med lang fartstid i eliteserien er fysisk sterkere enn oss. Vi må spille ut våre sterkeste kort; fart, ikke minst.

– Kjennes det godt å ha unnagjort debuten?

– Det gjør det.

Sleit med det meste

Mens Kolstad-spillerne møtte en tøff og resolutt Halden-defensiv som er en festningsby verdig, så sleit elitedebutantene med det aller meste:

* Forsvarsspillet var for variabelt; verken duellstyrke eller fotarbeid var godt nok, og da
* rant aklengsmålene inn. Når målvaktene til sammen redder fem baller, vinner du ikke håndballkamper – og slett ikke når motstandernes keeper redder 21 skudd.
* Offensivt startet laget nølende. Bare Mishels Liaba tok helhjertet avslutningsansvar.
* Alt for mange av skuddene ble avfyrt i dårlige posisjoner, og det virket som om spillerne for ofte ikke hadde troen på scoring.

 

Bryllup (thai)
Håkon Følstad og de andre rødkledte fikk også kjenne på eliteserie-styrke. Victor Skillhammar er ikke lett å komme forbi… Foto: ROBERT MAGNUSSEN

 

 

Benken forsøkte ”alt”

Så skal det sies at fra benken ble det gjort mange forskjellige forsøk på å få spillerne på rettere spor: Defensivt gikk man ganske tidlig bort fra sin primær-formasjon, 6-0, og forsøkte etter hvert både 5-1, 5+1 og 4+2. Offensivt avsluttet de med noen angrep med spill syv mot seks – og ble straffet resolutt; Halden skjøt to ganger ballen i tomt bur.

”En svak Kolstad-utgave”

– Vi fikk smake på eliteserien, ja. I forsvar var vi duellsvake – målvaktene fikk ikke mye hjelp. Mishels leverte en flott kamp. Nå fikk vi kjent på hva som venter oss. Det blir mange tøffe kamper. Neste er i Elverum, og det er neppe et dårligere lag enn Halden. I kveld fikk vi se en svak utgave av Kolstad, var hovedtrener Stian Gomo sin ærlige konklusjon.

Bryllup (thai)
Kveldens store Kolstad-lyspunkt – Mishels Liaba. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

 

Tomac nikket anerkjennende

Men det var altså ett lyspunkt, og det var stort – Mishels Liaba. Han våget og han kunne.

Sammen med oss på tribunen satt landslagstrener Zeljko Tomac, og han nikket anerkjennende til mye av det juniorlandslagsbacken gjorde:

– Mishels har et meget høyt høyeste nivå. Naturlig nok svinger prestasjonene en del. Han er tross alt bare 20 år, sa Tomac.

NB!
Spennende innhopp fra tenåringen Tom Kåre Nikolaisen. 17-åringen fra Lundamo som i fjor spilte 2. divisjonshåndball fikk noen minutter mot slutten og gjorde seg absolutt ikke bort. Scoret ett mål gjorde han også.

Kolstad: Goran Rajkovic, Mats R. Væraas – Fred F. Forbord, Truls Moe Fjeseth 4(2), Lasse Balstad, Ole Henrik Øverby, Petur Palsson 1, Adrian Aalberg 2(2), Thor Magnus Five, Daniel Brandmo, Kristoffer Østmo 3, Martin Tangvik, Håkon Vidar Følstad, Sturle Erland, Tom Kåre Nikolaisen 1, Mishels Liaba 10.

Haldens toppscorer: Simen Holm 6