Nyttig lærepenge borte mot Elverum – Kolstad
"Trondheim 02.Sep 2015 Håndball Herrer GRUNDIGligaen mellom Kolstad - Halden Onsdag 02.september 2015 På Bilde Tom Kåre Svegård Nikolaisen (30) Foto: ROBERT MAGNUSSEN, NIDAROSFOTO.NO"

Nyttig lærepenge borte mot Elverum

Det ble tøft som forventet borte mot Norges beste håndballag.

Søndag kveld var det bortekamp mot Elverum for våre gutter. Hjemmelaget var stinne av selvtillit etter å ha slått en av seriefavorittene Drammen på bortebane i serieåpning, samt at de hadde kvalifisert seg for Champions League. Hjemmelaget viste ingen nåde fra start, og var tidlig opp i en 4-0 ledelse, og Kolstad blir tvunget til å ta time-out. Det så ut til å hjelpe, for umiddelbart etter time-out så setter Lasse Balstad ballene bak en solid Morten Nergaard i ELverum-målet. Samme Lasse scorer også Kolstads 3 neste mål, og vi spiller oss inn i kampen utover i omgangen. Vi ligger kun bak med 10-8 når det gjenstår 10 minutter av første omgang, men faller da for eget grep. Vi bommer på opplagte målsjanser, og kaster bort ballen når vi spiller overtall. Elverum er ikke nådige, og straffer oss knallhardt når vi gjør enkle feil. Det er noe vi må forvente når vi møter Norges beste lag, og Elverum drar fra inn mot pause, og leder 14-9 når lagene går inn i garderoben.

Det ser ikke ut til at pausepraten hjalp nevneverdig for våre gutter, for vi fortsetter å gjøre enkle feil etter hvilen. Det tar ikke lang tid før Elverum kommer seg opp i en 20-10 ledelse, og kampen er i realiteten avgjort. Begge lag rullerer en del på laget utover i omgangen, og selv om vi er nede i 7 mål en liten stund, så er seieren til Elverum aldri truet. Vi må ta med oss at både forsvarsspillet, og målvaktene, løfter seg mye fra første kamp mot Halden. Hvis vi i tillegg klarer å få opp skuddprosenten framover, så kan dette bli riktig så bra etter hvert. Verdt å merke seg at Lasse Balstad (bildet) gjør en solid kamp både fremover og bakover, og blir Kolstads toppscorer.

Neste utfordring blir hjemme mot Bækkelaget på onsdag. De har vist form i de to første kampene, ved å spille uavgjort mot Haslum, og jevnt med Drammen. Det er med andre ord ingen enkel oppgave vi står ovenfor, men hvis vi jobber på så skal vi komme oss på nivå med dem. Billetter til Kolstad-Bækkelaget får du kjøpt hos Billettservice.