”Andrevalgene” grep sjansen – Kolstad

”Andrevalgene” grep sjansen

Kristiansand hang bare med Kolstad i 1. omgang. Etter pause var det divisjonsforskjell, og til slutt 35-20 seier til Kolstad. Spesielt positivt; "andrevalgene" gjorde en god kamp.

Mats-Wæraas
Mats Refseth Wæraas kom inn, reddet straffe og sto resten av kampen – strålende. Banens beste, ble han også kåret til

– Før pause slet vi litt med å få tak på dem i forsvar. I angrep var det ok, selv om vi brente noen opplagte sjanser, sier hovedtrener Stian Gomo og legger til:

– I pausen bestemte vi oss for å gå ut og kline til. Det gjorde guttene. KIF-spillerne ble ganske slitne og gikk nærmest tilbake i forsvar. Det ga oss mange enkle scoringer.

Tre scoringer på tre minutter

Hjemmelaget hang med Kolstad til 14-16 ved pause, men før det var spilt tre minutter av andreomgangen, hadde Kolstad scoret tre uten kvittering. Resten av kamputviklingen var satt!

Med de to førstevalgene på kantene, Adrian Aalberg og Truls Moe Fjeseth, småskadet hjemme i Trondheim, var det fritt frem for ”andrevalgene” Daniel Brandmo og Martin Tangvik. De tok vare på muligheten:

GRUNDIGligaen Håndball Herrer.  Kolstad - Bækkelaget HE Onsdag 16.september 2015
KIF hang ikke med når Håkon Følstad satte fart på kontrabein og finter. Arkivfoto: ROBERT MAGNUSSEN

– Veldig viktig at de meldte seg på, kommenterte Gomo.

Wæraas banens beste

Det samme gjorde i høyeste grad også Mats Refseth Wæraas. Goran Rajkovic startet som vanlig i målet. Etter ca. et kvarters spill kom Mats inn på et syvmeterskast – og reddet:

– Og da han også reddet returen, fant vi ut at han like godt kunne fortsette. Det gjorde han så til de grader og ble kåret til banens beste forteller Gomo.