Målvakt-dramatikken ”ingen” så – Kolstad

Målvakt-dramatikken ”ingen” så

Kolstad-målvakt Goran Rajkovic kom fra storspill i borteseieren mot Haslum og fulgte opp på strålende måte mot Drammen i kveld – i 29 minutter. Da var det tilløp til aldri så litedramatikk.

GORAN
Goran Rajkovic sto en strålende førsteomgang før han pådro seg en lårstrekk. (Arkivfoto: ROBERT MAGNUSSEN)

 

Mens resten av laget samlet seg rundt trenerparet Putans/Gomo til en time out, 26. sekunder før pause, gikk Goran forsiktig i garderoben. Mats Wæraas fikk de siste sekundene mellom stengene i en fantastisk flott Kolstad-omgang.

Men hva skjedde med Goran?

– Jeg fikk en strekk på baksiden av det høyre låret. I pausen forsøkte vi med ispose og kompresjon, og jeg var innstilt på å forsøke meg videre, selv om det gjorde vondt, forteller Goran. Før han gikk av banen til pause hadde han reddet ti av 15 skudd – en redningsprosent på 66! Superb!

Trener Valery Putans sa til oss dagen før kampen; dersom målvaktspillet er så godt som mot Haslum, så taper vi ikke mot Drammen nesten uansett. Han fikk det han ønsket seg av sisteskansene, og mer til.

Med bange anelser

Goran kom ut til andre omgang med litt bange anelser. De ble forsterket i åpningsminuttene. I løpet av seks minutter hadde han sluppet inn fem skudd – like mange som i hele første omgang.

– Jeg kjente at dette ikke kom til å gå bra. Jeg ville gjerne, men hodet hørte på smertene og ville ikke la meg gjøre de nødvendige paradene. Det var ingen grunn til å risikere mer med tanke på ny kamp (hjemme mot Runar) om seks dager. Dessuten hadde vi Mats å sette inn, og han gjorde virkelig jobben, sa en smilende Goran Rajkovic.

Nølende og halvhjertet

Det var slett ikke bare Goran som slet de første minuttene etter pause. I angrep var spillerne nølende. Aksjonene var halvhjertet, og samspillet unøyaktig. Defensivt var det kompromissløse og taklingssterke spillet borte.
Men alt dette kan få være trener-mat. Jeg vil heller fokusere på alle de positive tingene denne fine Kolstad-kvelden:

Seriekamp i Grundigligaen mellom Kolstad Håndball og Drammen Hk.
Petur Palsson leverte strekspill fra øverste hylle mot Drammen i kveld. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

 

Plusspunktene sto nemlig i kø

* I første omgang var taklingene i forsvar knalltøffe og resolutte, uten at det ble stygt spill. Én utvisning var alt de ble straffet med.

* Med det imponerende forsvarsspillet, i hele banebredden!, ble det lettere å være målvakt. Men Goran tok så menn også flere av de skuddene som man ikke kan forlange skal reddes – to syvmetere, for eksempel.

* Det strålende forsvarsspillet resulterte også i en del av Kolstad-offensivens varemerke, kontringene. Fem av de 15 scoringene før pause kom på kontringer. Totalt noterte vi åtte scoringer før etablert angrepsspill. Kolstad har spillerne til en så rapp håndball, først og fremst hurtigtogene på kantene (Aalberg, Moe Fjeseth og Brandmo), men også en «andrebølge» som på slike dager kommer skyllende over motstanderen.

* Har jeg glemt noe da? Jo, strekspillet. Flere av bakspillerne hadde innstilt strekradaren på Palsson-frekvens. Petur  leste aksjonene, krøp inn i de minste lukene, snappet begjærlig ballen til seg, tok seg god tid og lot målvaktene ta initiativet. Fem mål på syv forsøk ble det av dette utmerkede strekspillet.

Skrøt av Daniel

– Han kom inn etter pause, misset på den første aksjonen for så å gjøre to flotte offensive ting i tillegg til at han var bra i forsvar. Han leverte virkelig varene. Alle gjorde det i kveld! Sa rutinerte Petur og tenkte på Daniel Brandmo

Og 20-åringen selv, som må finne seg i å stille i skyggen av landslagsaktuelle Adrian Aalberg, hvordan var hans kamp?

Bom med innbytterpuls – uten å bli stresset

– Det var litt frustrerende å sitte på benken i starten av andreomgangen da vi slet litt. Da jeg fikk komme innpå, merket jeg at jeg hadde litt innbytterpuls. Jeg fikk tak i ballen og forsøkte meg med en lang kontringspasning – som gikk feil. Hadde litt lite klister på og var litt glatt i hendene.

Men unggutten lot seg ikke stresse av det. Han fikk sjansen på en kontring like etterpå og tricket den likeså godt inn bak Drammen-målvakten til stor jubel fra 2000 kolstadsupportere. Og etter ytterligere noen minutter, leste han et forsøk på en Drammen-flyver, snappet ballen og fikk satt fyr på Kolstads kontringsrakett:

– Det føles godt ja, å lykkes etter den første pasningsbommen. Ble litt lettere i kroppen, liksom. Gir selvtillit å vise at jeg kan, smilte en fornøyd venstrekant.

PS!
Onsdag i neste uke blir landslagstroppene til Polen (rekruttlandslaget) og Golden League (A-laget) offentliggjort. Det skulle forundre oss mye om ikke et par-tre Kolstad-gutter er i rekrutt-troppen. Landslagssjef Christian Berge satt på tribunen i dag og noterte nok flere pluss foran flere Kolstad-navn…

FAKTA

Kolstad: Goran Rajkovic, Mats R. Væraas – Fred F. Forbord, Truls Moe Fjeset 3, Lasse Balstad 2, Ole Henrik Øverby, Petur Palsson 5, Adrian Aalberg 2, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 1, Kristoffer Østmo 4, Martin Tangvik, Håkon Vidar Følstad 3, Sturle Erland 1, Tom Kåre Nikolaisen, Mishels Liaba 2.

Drammens toppscorere: Erik S. Alm og Kenny Boysen, begge 4.