«Vi har det vanvittig artig – helt klinkokos» – Kolstad

«Vi har det vanvittig artig – helt klinkokos»

Adrian Aalbergs ord beskriver stemningen i Kolstad-leiren om dagen. Sist feide de gulvet med Drammen. I kveld fikk Runar samme behandling. 29-20 (19-9) var rett og slett imponerende sterkt av GRUNDIGliga-debutantene.

Seriekamp i Grundigligaen mellom Kolstad Håndball og Runar Sandefjord.
Høyt henger’n, teknisk lekker er avslutningene – fra venstrekant. Adrian Aalberg er en av de sterkest skinnende profilene i et hyggelig godt Kolstad-lag. Foto: ROBERT MAGNUSSEN.

– Det er så artig. Hver gang noen av oss gjør noe bra, er det klapp og ros og jubel.

– Og når det innimellom kommer en dårlig aksjon…?

Ingen sutring over en dårlig aksjon

– Da tenker vi ”neste ball” med det samme. Vi sutrer ikke over forspilte muligheter, vi, forsikrer venstrekanten, som er en av Kolstads kandidater til rekruttlandslagsspill.

Troppen som skal til Polen i neste måned blir offentliggjort i morgen. Heller ikke spillerne har fått beskjed. Tipper det blir flere av Kolstad-guttene som får landslagsplass i morra!

Seriekamp i Grundigligaen mellom Kolstad Håndball og Runar Sandefjord.
Ikke lett å komme til gode avslutninger når Kolstad-forsvaret er så godt som i store deler av kampen i kveld. Her er det f.v. Håkon Følstad, Kristoffer Østmo og Lasse Balstad som tar hånd om Runar-playmaker Nacor Perez. Foto: ROBERT MAGNUSSEN.


Imponerende førsteomgang

Førsteomgangen i dag var – utrolig nok – bedre enn de første 30 minuttene mot Drammen. Mot en bedre motstander var Kolstad-guttene på hugget fra første stund. Runar hang sånn noenlunde med et lite timinutt. Resten var Kolstad-dominans.
Noen få minutter etter pause var det anledning til å få flashback fra Drammen-kampen da motstanderen kappet faretruende inn på Kolstad-forspranget. Tenkte du tanken, Adrian?

Et lite Drammen-flashback

– Jeg var innom. Men det var likevel forskjellig fra Drammen-kampen. Drammen fikk noen kjappe kontramål mot oss. Runar var nødt til å kjempe hardt for sine scoringer. Det var aldri fare på ferde. Og så viste vi at selv om vi byttet rundt på hele mannskapet, så hadde vi full kontroll, sa en venstrekant som til de grader er i flytsonen. Det samme kan absolutt sies om Truls Moe Fjeseth på den andre kanten.

Best i absolutt alt

Kveldens seier gjorde at Kolstad også gikk forbi Runar på tabellen og er nå på tredjeplass! Hjemmelaget var bedre enn vestfoldlaget på absolutt alle viktige områder. En rask oppsummering – før trenerne har finregnet og levert sin fasit…:

* Vant målvaktkampen 19-12
* Scoret flere mål på kontra: 9-3
* Hadde bedre uttellingsprosent: 61-39

* Gjorde færre tekniske feil: 10-12
Betryggende var det å registrere at hjemmelaget kunne sende utpå et helt nytt lag allerede et kvarter før ferdigspilt – uten at det ble noen som helst grunn til å være redd for at Runar skulle ta igjen den klare ledelsen.

– Alle meldte seg på

Så var da også assistenttrener Valery Putans også aller mest fornøyd med:

– Det kollektive spillet både i angrep og forsvar, med lagmoralen. I tidligere kamper har det gjerne vært slik at enkeltspillere har fremhevet seg. I dag meldte alle seg på, sa en strålende fornøyd Putans.

Seriekamp i Grundigligaen mellom Kolstad Håndball og Runar Sandefjord.
Fyr i leiren, glede i troppen. Håndballsola skinner skarpt på Kolstad. Foto: ROBERT MAGNUSSEN.

 

Eneste lille skår i seiersgleden –

Mishels Liabas ankelskade like før pause. (Skumle disse siste førsteomgang-minuttene; mot Drammen var det keeper Goran som opplevde det samme…)

– Jeg pådro meg et klassisk overtråkk på venstrefoten. Jeg har tråkket over mange ganger, og ofte er det greit bare å ise ned og så fortsette. Det var ikke mulig denne gangen. Jeg tror jeg trampet på foten til en motspiller da jeg landet. Gjorde skikkelig vondt.
– Heldigvis er det to uker til neste kamp. Tror det skal være bra til den, sa Mishels, som leverte en meget prestasjon inntil skaden satte han utenfor – både defensivt og offensivt.

 

PS!
2030 var i hallen mot Drammen. I går var tribunefolket 1687 i tallet. Skal vi tippe adskillig flere møter opp til neste kamp – kvartfinale i cupen mot Halden, onsdag om to uker. Den som setter pris på fartsfull håndball med et toppgiret hjemmelag, den kan like godt med det samme sette av 28. oktober til besøk på Nidarø…

FAKTA
Kolstad: Goran Rajkovic, Mats R. Væraas – Fred F. Forbord 1, Truls Moe Fjeseth 8(2), Lasse Balstad 3, Ole Henrik Øverby 2, Petur Palsson 3, Adrian Aalberg 2, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 2, Kristoffer Østmo 2, Martin Tangvik, Håkon Vidar Følstad 1, Sturle Erland 1, Tom Kåre Nikolaisen, Mishels Liaba 4.

Runars toppscorer: Nacor Medina Perez og Janis Pavlovics 5