Ekstra flott med ”lokale” spillere – Kolstad

Ekstra flott med ”lokale” spillere

Kolstad har levert noen imponerende kamper de siste par ukene. Tre seire på rad har fått nykommerne i GRUNDIGligaen til å se ut som alt annet enn et mannskap bare på snarvisitt i vår øverste divisjon.

Zeljko Tomac i landslagets trenerteam er en av dem som gleder seg stort over det han har sett av laget.

– Og det er ikke bare det jeg ser på banen som gleder meg. Det er også hvem som er på banen, i den forstand at det er nesten et rent norsk lag og med mange av lokale spillere, sier Tomac og legger til:
– Det er mange nok lag som forsøker å kjøpe seg til suksess med mer eller mindre gode utenlandske spillere, en strategi som alt for ofte viser seg å være både kostbar og kortsiktig.

– Også Kolstad har to utlendinger (kroatiske Goran Rajkovic og islandske Petur Palsson) på laget…

– Det stemmer. Men for det første er det bare to i hele spillerstallen, og for det andre så er både Goran og Petur langsiktige satsninger i Kolstad som jeg også håper og tror klubben får nytte og glede av den dagen de avslutter sin spillerkarriere, understreker Zeljko Tomac.

Zeljko og Marius Berge
Charlottenlund-trener Marius Berge og hans coach og mentor Zeljko Tomac koste seg over at ”lokale” Kolstad banket Runar. Men at CSK skal klare å gjøre det samme i cupkamp om to uker, det har Marius liten tro på. Foto: TORE SÆTHER

 

 

To lokale Trondheims-miljø

Tomac er for øvrig mentor for Charlottenlund-trener Marius Berge. Også i CSK er det oppbygging av og satsning på en lokal spillerstall – som altså ledes av en ung, talentfull og lokal trener.

– Vi har absolutt et lokal fokus og mener det er mange nok gode trønderske spillere til å kunne skape et godt 1. divisjonslag. At alle stort sett kjenner hverandre, tror jeg også har en god effekt både på samholdet og treningsmiljøet. I dag er hele spillerstallen trøndersk med ett eneste unntak, Erik Nyheim Halberg fra Elverum.

”Vi skal ikke kunne slå Runar”

Onsdag var Tomac og Berge blant de mange som satt og så Kolstad banke Runar. For dem var det også en annen grunn til å være i hallen på Nidarø: CSK skal opp mot Sandefjord-laget i NM-cupen. Nå har Marius sine gutter allerede én eliteserieskalp, Stord, i beltet på veien mot kvartfinalen. Kan vi håpe på at dere smeller av nok en cupbombe, Marius?

– He, he, det skal jo strengt tatt ikke være mulig for oss å slå Runar. Men spiller vi helt på topp, kan vi kanskje henge bra med. De fleste av spillerne var i hallen og så en meget dårlig utgave av Runar bli valset rundt med av Kolstad. Vi må for all del ikke la oss lure til å tro at Runar er så dårlig som de så ut til på onsdag.

Lokalt landslagsmaterial

Som kjent fikk tidligere i dag fire Kolstad-spillere klarsignal for rekruttlandslaget til turnering i Polen. I tillegg ble lagets nytilvekst fra Lundamo, 18-åringen Tom Kåre Nikolaisen, uttatt til juniorlandslagssamling. Har du noen med landslagspotensial i din spillertropp, Marius?

– Jeg synes faktisk det. Når det gjelder rekruttlandslaget, så bør målvakten vår, stjørdalingen Henrik Eidsvåg, snart få en sjanse – i alle fall om han fortsetter som hittil. I alle kampene har han hatt en redningsprosent på rundt 50, og det må da telle. Og til det aller yngste landslaget, spillere født 1998, synes jeg vi har en kandidat i Elias Thome, en ventrehendt høyrekant som jeg har veldig stor tro på.