«Tapte for Skillhammer, ikke for Halden» – Kolstad

«Tapte for Skillhammer, ikke for Halden»

To tre minutter før slutt var utfallet uvisst. Men på 30-31 fikk Halden en slags kontroll igjen.

Naturligvis var det Victor Skillhammer som nettet, til 32-30-ledelse. – Jeg føler vi tapte for ham og ikke for Halden, sa en litt oppgitt Stian Gomo etter at Kolstad ble sendt ut av cupen med 30-34 (14-18).

 

Håndball: Kolstad - Halden
Ustoppelig i kveld, Haldens Victor Skillhammer. Her er det Sture Erland (24) og Lasse Balstad som kommer til kort. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

 

 

For skytterkongen – 11 scoringer – gjorde ikke skam på betegnelsen ”Haldens klart beste offensivspiller så langt i sesongen”. 26-åringen klinket til fra distanse, han var nest sist på mange scoringer, og han fintet seg kraftfullt gjennom Kolstad-forsvaret – til fortvilelse både for trenere og spillere i rødt:

Forsøkte alt – ingenting hjalp

– Vi forsøkte alt. Vi sto flatt for å blokke skudd. Vi forsøkte oss med merke, vi prøvde skreene mot Skillhammer. Ingenting fungerte, konstaterte trener Gomo.

Og Kolstads vanligvis meget stødige forsvarsspiller Lasse Balstad fikk også smake Skillhammer-medisinen.

Håndball: Kolstad - Halden
De forsøkte alt fra benken for å stoppe Haldens dominerende spiller, men til slutt måtte Stian Gomo og Valery Putans innse at ingenting hjalp. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

– Han ble rett og slett for vanskelig å temme for oss i dag, sa en litt resignert Balstad.

Offensiv-spiller Balstad

Om vi tidligere har sett Lasse bedre i forsvar, kan vi ikke huske ham så god offensivt. Syv scoringer på ti forsøk, og fintene utover fra høyreback-posisjon var det virkelig trøkk i!

Etter gode innledningsminutter var førsteomgangen Haldens. Kolstad-guttene gjorde alt for mange tekniske feil og ble resolutt straffet i form av baklengsmål på kontra. Halvparten av Halden-scoringene før pause kom på kontringer og i ankomstfasen. Det var én av tingene Kolstad absolutt skulle unngå om man skulle ha sjanse på semifinaleplass.

Herlig fighting!

Men om fire minus til pause også ble til fem bak halvveis i andreomgangen, så hadde kolstadguttene absolutt til hensikt å selge seg dyrt. De stresset haldenserne – bortesett fra Skillhammer… – og på 27-28 var de for første gang bare ett mål bak.

30-31 ga fortsatt håp, men så var det denne Skillhammer igjen, som brøytet seg gjennom Kolstad-forsvaret til tomålsledelse. Halden fikk utvist spiller et knapt minutt før slutt; et Kolstad-skudd ble redddet, og de to siste målene var mer som resultat-kosmetikk å regne.

GRUNDIGligaen, Kolstad Håndball mot Halden Topphåndball
Truls Moe Fjeseth spilte en strålende førsteomgang og bidro til at Kolstad hang bra med til pause. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

 

 

På pluss-siden

Kolstad-spillere definitivt på pluss-siden i kveld; Lasse Balstad, Truls Moe Fjeseth og Mishels Liaba. Sturle Erland fikk mer spilletid enn vanlig og har heller ingen grunn til å gremme seg over sin innsats. Det samme gjelder Daniel Brandmo som gjorde venstrekantjobben i nesten 40 minutter.

GRUNDIGligaen, Kolstad Håndball mot Halden Topphåndball
Mishels Liaba viste mange eksempel på sitt utmerkede distanseskudd. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

13-målstap for Halden for snaut to måneder siden. Ni mål bedre i dag, kan man meget forenklet si. Og syvmålsscorer Balstad oppsummerte det slik:

Selvsagt et surt tap, men…

– Jeg hadde lenge troen, men følte også at de kom seg letttere til scoring enn oss. Vi ble etter hvert ganske slitne i beina. Etter noen riktig gode seriekamper, var dette et steg tilbake. Nå blir resten av sesongen kamp for å ta seriepoeng. Det er tross alt viktigst for oss, selv om cuptap akkurat nå naturligvis er surt.

 

seriekamp i Grundigligaen mellom Kolstad Håndball og Halden
Denne gangen var Lasse Balstad bedre i angrep enn i forsvar. Bildet er fra seriekampen mot Halden. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

 

 

FAKTA
Kolstad: Goran Rajkovic, Mats R. Væraas – Fred F. Forbord, Truls Moe Fjeseth 8(4), Lasse Balstad 7, Ole Henrik Øverby, Petur Palsson 2, Adrian Aalberg, Thor Magnus Five 1, Daniel Brandmo 2, Kristoffer Østmo, Martin Tangvik, Håkon Vidar Følstad, Sturle Erland 3, Tom Kåre Nikolaisen, Mishels Liaba 7.

Haldens toppscorer:
Victor Skillhammer 11.