Kurtovic gruer seg – neppe… – Kolstad

Kurtovic gruer seg – neppe…

ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic sier han gruer seg foran søndagens kamp mot Kolstad. Er det noen grunn til å tro på det? Nei, sier vi, og får støtte av Stian Gomo:

 

marinko kurtovic
ØIF-trener Marinko Kurtovic sier han gruer seg til å møte Kolstad. Det gjør han neppe…

 

– At regjerende serie- og cupmester skal sitte å grue seg for å møte lille Kolstad, er et spill jeg ikke skjønner, medgir Kolstad-treneren.

Kurtovic sitt utspill er en klassiker, eller en klisje om du vil, foran kamper med en soleklar favoritt. Trener til favorittlaget forsøker så godt han kan å lette på favorittpresset. Utspill à la ”gruer meg til Kolstad-kampen” har neppe den ønskede effekt, fordi: motstanderen vet at det bare er et spill, og hans egne spillere skjønner det også.

I Arendal møtes et lag som er bygd opp med stjerner og som satser på gull et Kolstad-lag som fortsatt har som ambisjon om å overleve i sin første GRUNDIGliga-sesong.

Å nedsnakke eget lag er feigt

– Jeg kjenner jo ikke Kurtovic særlig godt, men jeg registrerte foran sesongen at han mente trenere som snakker ned sitt eget lag er feige. OK, nå er det nettopp det han gjør, sier Gomo og fortsetter:

– ØIF har riktignok noen skader, men leder like fullt serien. (Seks seire på seks kamper.) De har GRUNDIGligaens beste målvakt i Svenn Erik Medhus, har førstevalget på landslaget på venstrekanten (Magnus Jøndal) og har i det hele tatt klassespillere på alle posisjoner. Det er realiteten selv med noen skader.

”Kolstad passer oss dårlig”

– Kurtovic peker også på at dere slo ØIF i treningskamp før sesongen og at Kolstad skal være en motstander som passer ØIF dårlig – uten å utdype hva han mener med ”passer dårlig”…

– Kurtovic er jo en dyktig trener og en taktisk ringrev, noe som blant annet er kommet til uttrykk gjennom et 5-1 forsvarsspill de siste tre kampene, mot lagets vanlige 6-0-formasjon. Hva han kommer med mot oss, er ikke godt å si.
– Jeg registrerer at laget har klart seg godt mot motstandere som ligner oss, til tross for de skadene de har. ”Passer dårlig” leser jeg også som en del av et forhåndsspill jeg ikke helt skjønner, sier Gomo.

GRUNDIGligaen HÂndball Herrer.  Kolstad - BÊkkelaget HE Onsdag 16.september 2015
Det er ikke borte mot ØIF vi har kalkulert med å ta poeng, men vi kan slå absolutt alle på en god dag, sier Stian Gomo. Foto: ROBERT MAGNUSSEN.

 

 

Ikke redd for å tape

– Vi to har ingen problemer med å være enige om at ØIF er klar favoritt på søndag – og trener Kurtovic er nok enig med oss. Men hvordan tror du dette kan gå?

– Vi reiser slett ikke til Arendal og er redde for å tape. Etter en vanskelig start, som ikke kom uventet, har vi bygget bit på bit og skaffet oss en større ro og trygghet i spillet vårt. Vi var litt usikre på om det vi kunne prestere ville være godt nok for GRUNDIGligaen. Nå har vi bevist for oss selv og andre at det er det.
Prestasjonsfokus, men kan slå alle

– I Arendal søndag er det ingen sensasjon om vi skulle tape med seks-syv mål. Vi kan sågar tape med slike sifre og enda reise hjem til Trondheim med en god følelse. I de to bortekampene vi nå står overfor vil vi være veldig prestasjonsfokusert. Det er ikke borte mot ØIF og Fyllingen vi kalkulerer med å ta poeng, selv om Haslum-kampen borte viste at på en god dag kan vi slå absolutt alle, sier Stian Gomo.