”Hvem er denne playmakeren?” – Kolstad

”Hvem er denne playmakeren?”

Kristoffer Østmo storspilte i den siste kampen i turneringen i Polen. Mot Danmark (21-25) tidlig i formiddag gjorde Kolstad-gutten det så bra at til og med den danske treneren ble nysgjerrig.

GRUNDIGligaen HÂndball Herrer.  Kolstad - BÊkkelaget HE Onsdag 16.september 2015
Kristoffer Østmo gjorde en imponerende sterk figur som playmaker for Norge mot Danmark i dag. Bildet er fra seriekampen mot Bækkelaget. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)Det forteller Valery Putans, som skjønte godt interessen for en spiller som gjorde det så godt mot danskene:

– Husk Kristoffer var ikke en gang uttatt i troppen, men kom med på grunn av et skadeforfall. Og så gjør han en så god kampen som i dag; styrte spilte vårt utmerket og scoret til og med fire mål. Veldig bra, sier en godt fornøyd Putans.

Tre tap, men fornøyd

Som mot Spania i går hang Norge lenge godt med mot Danmark. Til slutt ble danskene for sterke og vant altså med fire mål.

– Vi har tapt tre kamper. Likevel kan vi si oss fornøyde med det vi har prestert. Vi har stilt med det desidert yngste laget. Våre motstandere kommer fra toppklubber ute i Europa. I dag mønstret danskene for eksempel spillere som til daglig spiller bundesliga.

Én kamp her som ti kamper hjemme!

– Slike kamper som vi nå har vært gjennom i Polen er veldig lærerike for våre unge gutter. Én slik kamp gir etter min mening like god læring som ti kamper i GRUNDIGligaen, sier Valery.

Og når tenker på at Kolstad-guttene så sent som i fjor spilte på nest øverste nivå i Norge og at de nå kommer ut i internasjonalt farvann og er godt ”flytedyktig”, da sier det mye om utviklingen disse spillerne har hatt.

Kolstad i Polen
Valery Putans er godt fornøyd med det Kolstad-spillerne leverte på rekruttlandslaget i helgen – f.v.: Kristoffer Østmo, Putans, Mishels Liaba, Lasse Balstad, Adrian Aalberg og Truls Moe Fjeseth. (Foto: KOLSTAD HÅNDBALL)

– Jeg er veldig godt fornøyd, med hele laget, inklusive de fem fra Kolstad. Etter min mening har ingen av dem spilt seg ut av bildet med tanke på neste kampoppgave for rekruttlandslaget.

 

Kolstad-guttene oppsummert

-Hvis du skal oppsummere Kolstad-kvintettens turnering i Polen, hvordan vil du da si det?

Kristoffer var som nevnt veldig god i dag. Han har spilt bedre fra kamp til kamp. Adrian har også gjort gode prestasjoner, både i angrep og i forsvar. Truls har ikke fått så veldig mye spilletid. I dag fikk han prøve seg en god del, og gjorde det utmerket – fem scoringer, to av dem på straffekast.
Lasse har spilt meget godt i forsvar, faktisk har vi brukt ham mest i 2er-posisjon. Litt spilletid i angrep har han også fått. Mishels spilte lite første kamp, mye mot Spania i går. Da skåret han to ganger og var nest sist på flere mål. Han spilte mellom 45-50 minutter, begge veier. Det ble nok for ankelen han var skadet i for litt siden, og derfor lot vi ham stå over dagens kamp, forteller Valery Putans.

Heldigvis ingen skadet!

I tillegg til hyggelig gode Kolstad-prestasjoner var det nok en ting å være tilfreds med: Ingen av spillerne pådro seg skader!
Men de har i stedet altså ”pådratt” seg god internasjonal rutine og har fått se at de duger selv på et slikt nivå.
Slikt gir selvtillit i fortsettelsen i GRUNDIGligaen, hvor det nå venter tre kamper på 11 dager; borte mot Fyllingen onsdag 18., hjemme mot Viking onsdag 25. og hjemme mot Bodø søndag 29. november.