I natt sover Adrian godt – Kolstad
Trondheim 25.Nov 2015 GRUNDIGligaen Håndball Herrer. Kolstad - Viking Håndball. Lasse Balstad (4) og Petur Palsson (7) Foto: Robert Magnussen

I natt sover Adrian godt

Mot Fyllingen sist helg var Adrian Aalberg milevis fra eget toppnivå. Faktisk leverte han så dårlig at han ikke fikk sove før ved sekstiden dagen etter.

GRUNDIGligaen Håndball Herrer.  Kolstad - Viking Håndball
Adrian Aalberg spilte en superkamp i kveld. Tok revansje etter to dårlige kamper (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)


 

– Men i natt tror jeg at jeg komme til å sove godt, sa en lettet 22-åring etter til de grader å ha levert i kveldens seier mot Viking.

Overvåkes tett

Venstrekantspilleren fra Malvik er så lovende at han er under konstant overvåkning av landslagsledelsen. Også i kveld. Zeljko Tomac likte garantert det han så av Adrian. Denne gangen var det ingen nøling eller for kompliserte aksjoner.

– Både mot Halden og Fyllingen startet jeg med å bomme på skudd. Det gjorde at jeg begynte å analysere og tenke vanskelig i stedet for å ha troen på det jeg kan. Dermed gikk det som det gikk. To skikkelig dårlige kamper fra min side.

GRUNDIGligaen Håndball Herrer.  Kolstad - Viking Håndball
Venstrekant Adrian imponerte stort i kveld og ble blant annet kampens toppscorer. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

– Men rapportene fra treningene i det siste sier at du har vært veldig god på trening…

 

Tøff tackling tente

– Vel, det er vel å ta i. Jeg har slett ikke vært konstant god på trening heller i det siste. Men på gårsdagens trening var jeg god – etter å ha fått meg et par knallharde smeller og landet på ryggen. Det tente meg, smiler Kolstads toppscorer. Åtte mål på ni forsøk, og det første skuddet, etter en super manøver mellom Viking-forsvarets ener og toer på høyresiden, endte i scoring…

Og Adrian laget mål på mer enn ”vanlige” kantskudd; etter en frekk ballsnapp for eksempel, trykket han kontringspedalen i bånn – og scoret.

Da Viking stemplet frimerke på Mishels, tok Adrian ansvar for nesten hele området i venstre sektor. Da han scoret til 19-15 var han nærmest sin egen assist; mottok ballen stillestående, stusset, angrep og brøt gjennom. Suverent.

GRUNDIGligaen Håndball Herrer.  Kolstad - Bækkelaget HE Onsdag 16.september 2015
Det var mye å nikke anerkjennende til i Håkon Følstads spill mot gamle lagkamperater. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

 


Flere nøkkelspillere

I tillegg til Adrian Aalbergs overbevisende kamp, er det tre andre vi gjerne trekker frem:

* Målvakt-veteran Goran Rajkovic (36) gjorde nok en overbevisende kamp. Redningsprosent på 45 er godt innafor, som det heter.

* En annen veteran, Petur Palsson (30), fortsetter å imponere inne på streken. I dag laget han tre mål på like mange forsøk i tillegg til at han fightet seg til tre syvmetere.

* Håkon Følstad har en veldig viktig jobb som klart førstevalg og eneste venstrehendte høyreback. Starten på sesongen har ikke vært overbevisende, men i dag var hans angrepsspill av det særdeles hyggelige slaget. Vi noterte smilefjes til flere aksjoner; stegskuddet han smelte inn 9-6 på, overslagsfinten og gjennombruddet som ledet til 11-8, hans avslutning på et smart frikasttrekk som ga 14-12, og innspillet til Petur som ga straffekast og 22-18-ledelse (Adrian).

1 mai i Trondheim
Frekk og freidig initiativ og scoring. Bravo, unge Tangvik! (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

 

PS!
Truls Moe Fjeseth ble erklært ikke kampklar. Han er forhåpentligvis på plass på høyrekanten mot Bodø på søndag. 19-åringen Martin Tangvik vikarerte og kom greit fra jobben. Et rapt gjennombrudd mellom ener og toer etter et kvarters spill endte i scoring. Bravo! Og husk at unggutten nesten ikke har vært på banen denne sesongen (ikke i 1. divisjon i fjor heller), og i dag spilte han 60 minutter!

1 mai i Trondheim
Ronald Putans skuddarm kommer til å bli god å ha utover i sesongen. I dag rakk han bare så vidt å få sin Kolstad-debut, å skyte ett skudd og å bli utvist… (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

 

PS2!
Ronald Putans fikk sin Kolstad-debut. Halvannet minutt før slutt ble han sendt utpå, scoret nesten på sitt første, og eneste skudd, før han ble utvist, en utvisning verken Ronald eller vi forsto mye av.
Kolstad: Goran Rajkovic, Mats R. Væraas – Fred F. Forbord, Lasse Balstad 2, Ole Henrik Øverby, Petur Palsson 3, Adrian Aalberg 8(2), Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 3(3), Kristoffer Østmo 1, Martin Tangvik 1, Håkon Vidar Følstad 4, Sturle Erland, Tom Kåre Nikolaisen, Mishels Liaba 2, Ronald Putans.

Vikings toppscorer: Gøran Johannessen 6

Tekst: TORE SÆTHER