Bommet stygt, redd for å tape? – Kolstad
Foto: Robert Magnussen

Bommet stygt, redd for å tape?

Etter at Kolstad i en rekke kamper har vist en imponerende ro og tålmodighet i spillet, var det fraværende ferdigheter de siste 30 minuttene mot Bodø. Derfor ble det også tomålstap, 24-26 etter firemålsledelse halvveis.

 

1 mai i Trondheim
Lasse Balstad – Kolstads beste i dag. Solid defensivt og sikker avslutter offensivt – fire mål på fem forsøk og i tillegg et par gode «assists». Foto: ROBERT MAGNUSSEN

 
– Vi spilte en bra førsteomgang. Etter pause ble vi veldig passive; vi våget lite, vi valgte ofte feil avslutningssjanser. Vi var i det hele tatt ikke til å kjenne igjen i 2. omgangen. Det så ut som vi ble redde for å tape. Men slike kamper er også læring. Vi må regne med å få noen slike på veien mot å ”etablere oss” i eliten, oppsummerte trener Stian Gomo.

Hva skjedde i pausen?

Noe skjedde i alle fall i løpet av pausen. For den første halvtimen hadde kolstadguttene god kontroll på et Bodø-lag rutinert styrt av veteranen Børge Lund. Da var det kløktige aksjoner i begge ender av banen. Beina ble flyttet i bra tempo i forsvar – som ga målvakt Goran gode arbeidsforhold – og i angrep kom spillere på hverandre i gode bevegelser og spilte ballen i bra tempo.

Etter to Mishels-scoringer i starten på andreomgangen, gikk det meste galt. Hvorfor, Lasse Balstad?

Konsentrasjonen sviktet

– Jeg vet egentlig ikke. Jeg følte veldig lenge at innstillingen var den rette. At vi bommet på noen skudd, føltes ikke være avgjørende. Vi tåler noen bomskudd uten å falle ut av det, vanligvis. I dag fungerte det dessverre ikke slik Bodø-spillerne var mer konsentrerte i angrep enn det vi var etter pause. Skikkelig surt. Jeg er veldig, veldig skuffet fordi jeg virkelig trodde vi skulle ta denne kampen, sa Lasse, som var Kolstads bestemann i ettermiddag.

1 mai i Trondheim
Daniel Brandmo scoret på begge sine to sjanser i vanlig spill og på fire av fem syvmeterskast. Sammen med Lasse, Kolstads mest positive i dag. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

 

Mishels Liaba var selve bildet på de to forskjellige Kolstad-prestasjonene, før og etter pause. I førsteomgangen var han fremragende offensivt og godkjent defensivt. Etter pause var det en helt annen spiller. Ikke rart unggutten hang litt med nebbet i minuttene etter kampslutt.

– Vi mistet flyten

– Vi ble for stillestående. Angrepsspillet vårt manglet flyt, og da vurderer du ofte for dårlig og går på de dårlige skuddsjansene. Tross alt er det bedre å prøve og feile i stedet for ikke å prøve i det hele tatt. Og så må vi jo også ta med at deres målvakt hadde noen gode redninger; all honnør til ham. Men at vi scorer bare åtte(!) mål på en hel omgang, og det er selvfølgelig ikke godkjent, sa Mishels.

Smak av egen medisin

Før dagens kamp var det et Kolstad-poeng å kunne utnytte Bodøs ikke alt for imponerende kontringskraft og returløp. Den første halvtimen var ikke så hakkende gal. Etter pause klarte de bare én kontring som ga scoring, men enda verre: Et par tekniske angrepsfeil i første del av andreomgangen ga Bodø kontringssjanser, som gjestene tok godt vare på.
Derfor gikk kontra-regnskapet ut med klart pluss til Bodø; syv scoringer før etablert angrep mot Kolstads tre.
Målvaktduellen endte for øvrig uavgjort – 13-13. Men på resultattavla ble det en ”B”.

1 mai i Trondheim
Stig Tore Nilsen var meget vanskelig å stoppe. Selv om uttellingsprosenten var under 50, var rekruttlandslagsspilleren en viktig årsak til Bodø-seieren. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

 

FAKTA

Kolstad: Goran Rajkovic, Mats R. Væraas – Ronald Putans, Truls Moe Fjeseth, Lasse Balstad 4, Ole Henrik Øverby 1, Petur Palsson 1, Adrian Aalberg 1, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 6(5), Kristoffer Østmo, Martin Tangvik, Håkon Vidar Følstad 3, Sturle Erland 1, Tom Kåre Nikolaisen, Mishels Liaba 7.

Bodøs toppscorer: Stig Tore Nilsen 8(1)

 Tekst: TORE SÆTHER