”Vi gjorde egentlig mye bra” – Kolstad
Kolstad - Elverum. Foto: Robert Magnussen

”Vi gjorde egentlig mye bra”

Det var trener Valery Putans og Kolstads beste, Håkon Følstad, enige om selv om det ble syvmålstap for Elverum, 20-27 (8-13).

 

Kolstad - Elverum. Foto: Robert Magnussen
Knallhardt og bra forsvarsspill. Her er det Mishels Liaba som lukker døra for to Elverum-spillere. Foto: Robert Magnussen

– Vi spilte egentlig veldig bra i forsvar og kom ofte til brukbare posisjoner i angrep, men greide for ofte ikke å treffe mellom stengene. Det var gjennomgangstonen før pause, og andreomgangen startet omtrent på samme måte – ineffektivt offensivt. Da blir det vanskelig mot er lag som Elverum. De viser tydelig at de har mer erfaring enn oss, og derfor kunne de kontrollere inn til seier, var Putans sin oppsummering.

De første 30 minuttene gnistret det av. Knallharde taklinger, både noe ”bare” harde, og noen røffiser med forsvarsspillere på etterskudd.

– Det var en liten krig ut på der, sa Følstad. Han fikk ved et par anledninger virkelig kjenne på tøffe Elverum-gutter:

”Tåler noen smeller”

 

– En smell som gjorde leppa blodig, men det tåler vi. Lasse blødde neseblod etter en trøkk – på oppvarminga. Det er bare sånn håndball er. Før pause var det noen sammenstøt, noen ørtæver å få og noen som ble gitt. De ble litt sure. Temperaturen var høy.

Kolstad - Elverum. Foto: Robert Magnussen
Petur Palsson har funnet et hull i Elverum-muren. Foto: Robert Magnussen

Etter pause gikk det hele mer pent og pyntelig for seg; bare én utvisning (til Elverum) mot seks (tre til hvert lag) før pause:

– Jeg vet ikke helt hvorfor det ble slik. Men det var ikke samme intensiteten, ikke samme krigingen. Det glapp litt for ofte for oss. Kanskje vi gikk litt tomme? Jeg har ikke svaret, sa Håkon Følstad og la til:

”Stolt av 1. omgangen”

– Men det vi presterte før pause er jeg stolt over. Da måtte Elverum kjøre med sin beste oppstilling hele tiden. Vi holdt lenge følge med dem, og viste nok en gang at vi har tatt elitenivået.

Kolstad - Elverum. Foto: Robert Magnussen
Håkon i duell med landslagsstrekspiller Petter Øverby. Foto: Robert Magnussen

Og om sin egen innsats, Kolstads klart beste angrepsspiller, ikke minst fordi han skjøt blink på seks av syv skudd:

Større rom i dag

– Rollen min i angrep er mer å skaffe rom for skytterne, se streken og også søke gjennombrudd. I dag ble det bedre plass til meg, og jeg lyktes bra med avslutningene.

Det siste ”bra” er en skikkelig trøndersk oindersteitment – når du har en uttellingsprosent på 86 – nesten dobbelt så høy som lagets totale skudduttelling, 44 prosent. (Elverum hadde 56 prosent.)

Kolstad - Elverum. Foto: Robert Magnussen
Brødreduell; lillebror Ole Henrik har taket, om ikke overtaket, på storebror Petter. Foto: Robert Magnussen

PS!
2342 tilskuere – sesongbeste – ble servert en kamp med tidvis høy temperatur og en rekke gode prestasjoner. Selv om spenningen var borte mer enn halvparten av kampen, så var tross alt syv baklengs bare halvparten så ille som 20-33 i Elverum for tre måneder siden!

Kolstad: Goran Rajkovic, Mats R. Væraas – Truls Moe Fjeseth 3, Lasse Balstad 2, Ole Henrik Øverby, Petur Palsson 1, Adrian Aalberg 3(2), Thor Magnus Five, Daniel Brandmo, Kristoffer Østmo, Martin Tangvik, Håkon Vidar Følstad 6, Sturle Erland 3, Ronald Putans, Tom Kåre Nikolaisen, Mishels Liaba 2.

Elverums toppscorer:
André Lindboe 8(4)

Tekst: TORE SÆTHER