Variert EM-stemning i Kolstad-leiren – Kolstad

Variert EM-stemning i Kolstad-leiren

Truls Moe Fjeseth, Adrian Aalberg og Lasse Balstad har større grunn til å glede seg over sine landsmenns EM-resultater enn det Goran Rajkovic og Petur Palsson har på vegne av Kroatia og Island.

 

Kolstad-EM
Stemningsbilde etter tirsdagens Kolstad-trener. Til venstre lett mollefunkne Goran Rajkovic og Petur Palsson. Mens trioen Lasse Balstad, Truls Moe Fjeseth og Adrian Aalberg kan smilende glede seg over Norges EM-innsats.Truls, Adrian og Lasse – tre av Kolstads rekruttlandslagsspillere – har latt seg både imponere og begeistre over det Norge har prestert i Polen. Det er naturligvis mye tv-håndball hjemme hos de tre:

– Jeg ser alle Norge-kampene så klart, og mange andre toppkamper også, sier Adrian. Truls samtykker:

– TV’n står mye på om kveldene nå. Ikke alle kamper ser jeg på like intenst som når Norge spiller, men det er håndball på skjermen, ja.

– Jeg benytter gjerne anledningen til å gjøre andre ting samtidig, sier Lasse. Altså tv-håndball som radio…

Overrasket? Ikke veldig

– Er dere overrasket over at Team Berge har gjort det så godt?

– Ikke veldig. Fordi vi vet jo at vi har mange veldig gode spillere, spillere som i noen år nå har spilt på utenlandske toppklubber. Men landslaget har ikke fått bevist hva som egentlig bor i laget – inntil nå, sier Adrian.

– Enig. Selv om vi har et ungt lag, så er det flere av spillerne som i noen år har bekreftet europeisk toppnivå, sier Truls, og Lasse legger til:

– Overrasket, men ikke veldig, fordi vi har flere spillere i verdensklasse, og det er nok noe som folk flest ikke har fått med seg – før de nå ser det på tv.

Blir inspirert

– Dere har fått smaken på landslagsspill, både på aldersbestemt nivå og på rekruttlandslaget – du Lasse, sågar med én A-landskamp. Hvordan virker Norge-innsatsen på deres egne ambisjoner?

Truls: Det er klart det virker inspirerende. Men jeg er jo fullstendig klar over hvem jeg konkurrerer mot for å komme i betraktning. Jeg tror nok at jeg også må videre til en større liga for å kunne komme opp på det nivået som kreves.

Adrian: Det er klart at alle spillere med ambisjoner har lyst til å bli en del av dette. Det er liksom ikke noen vits i å slå seg til ro med å være på rekruttlandslaget. Jeg synes også det er veldig artig å registrere hvilken interesse laget har skapt gjennom sine EM-kamper. Profiler er skapt, og herrehåndballen har fått en annen og mer populær plass blant publikum. Jeg håper at vi i Kolstad kan nyte godt av den økte interessen for herrehåndball.

Lasse: Jeg har jo så vidt fått smake på miljøet og trent sammen med spillerne som nå gjør det så godt i EM. Deres prestasjoner i Polen virker som en stor inspirasjon for meg. Det teller også at det er en veldig fin gjeng også utenfor banen. På landslaget er det et fellesskap og samhold som ligner mye på det jeg opplever vi har i Kolstad.

Til semi’en? Må ha kroatisk hjelp

I morgen kveld (onsdag) skal det altså avgjøres om vi klarer å spille oss til en historiske semifinaleplass. Klarer vi det?

Alle de tre tror det kan gå, men at vi trenger hjelp av Kroatia, som i så fall må slå Polen. At vi skal klare å ta poeng fra Frankrike, tror trioen er mindre sannsynlig:

– Om vi skulle klare en sensasjonell seier over Frankrike, da kan vi bare reise hjem. Større går det ikke an å gjøre det, fleiper Adrian.

Onsdagens kamper

De siste avgjørende kampene før semifinalen:

Gruppe 1:
Makedonia – Hviterussland (kl. 16:00)
Frankrike – NORGE (kl. 18:15)
Polen – Kroatia (kl. 20:30)

Gruppe 2:
Sverige – Ungarn
Tyskland – Danmark
Spania – Russland

 

 

GORAN OM KROATIA:

«Kroatia har en lang og stolt håndballtradisjon. Derfor venter, og mange også forlanger, kroatene medalje hver gang det er mesterskap. Men nå har vi både en ny trener (Zeljko Babic) og en ny generasjon spillere på vei opp. Jeg mener vi derfor ikke har lov til å være veldig skuffet over prestasjonen i dette EM. Det har lenge vært uttalt at dette laget har som mål å ta EM-gull på hjemmebane i 2018.»

PETUR OM ISLAND:

«Det begynte jo godt; å slå Norge er viktig… Men siden har det ikke vært bra i det hele tatt. Island har vært overraskende dårlig, selv om vi nå har et lag med ganske mange unge og urutinerte spillere. Det jeg har sett på tv er det dårligste av Island på veldig lenge – både angrepsmessig og i forsvar. Det har også fått konsekvenser for treneren, Aron Kristjansson. Han får ikke fortsette.»


Tekst og foto:
TORE SÆTHER