Solid borteseier mot Runar – Kolstad
(Copyright Robert Magnussen)

Solid borteseier mot Runar

Vi vinner med 26-19 borte mot Runar Sandefjord etter å ha ledet med 13-11 til pause.

Utgangspunktet før kampen var ganske enkelt, med seier så ville Kolstad ta et langt steg mot fornyet kontrakt i eliteserien kommende sesong. Bortelaget Runar har havnet litt bakpå etter mesterskapspausen, og var avhengige av poeng mot Kolstad for å ikke havne i oppgjøret om 10. plassen i Grundigligaen, som gjør at man må spille kvalifisering mot 3. beste lag i 1. divisjon for å beholde plassen.

Det var tydelig at hjemmelaget var tent før denne kampen, og det var de som tok føringen fra start.  De leder ved flere anledninger i starten av kampen, og det er mye som tyder på et tett og tøft oppgjør. Etter hvert begynner Kolstad å få skikk på forsvarsspillet sitt, og Goran storspiller bakerst. I tillegg treffer Mishels Liaba (bildet) veldig godt på skuddene framover i banen, og Kolstad opparbeider seg sakte men sikkert en ledelse på 13-11 når lagene tar pause.

Etter hvilen ser det ut som at Kolstad har bestemt seg for at nok er nok, og de maler sakte men sikkert Runar sønder og sammen. Vi går tidlige opp i 16-12, som senere blir til 20-15 midtveis i omgangen. Begge lag er stort sett ganske solide i forsvar, men Kolstad er noen hakk vassere. Til slutt blir det bare et spørsmål om hvor mange mål vi skal vinne med. Stillingen blir til slutt 26-19 til Kolstad, og vi kan stadfeste at begge poengene blir med tilbake til Trondheim.

Nå gjør vi klart til en skikkelig høydare når serieleder ØIF Arendal kommer på besøk på onsdag. Kan Kolstad stå for årets største skrell i Grundigligaen, og ta den suverene serielederen på hjemmebane. Det kan du finne ut hvis du er på plass kl. 18.00 i Trondheim Spektrum på onsdag. Merk også at Byåsen spiller sølvkamp mot Tertnes rett etter vår kamp..