Stengte målet – banket serielederen – Kolstad

Stengte målet – banket serielederen

Goran Rajkovic sto utmerket før pause, mistet litt grepet etter, og laglederne byttet inn Mats Wæraas da det sto igjen 16 minutter.

 

Kolstad-forside
De to fremste av mange supre Kolstad-gutter i kveld; Daniel Brandmo og målvakt Mats Wæraas. (Foto: TORE SÆTHER)

Snakk om å treffe med målvaktbytte: Mats stengte, slapp inn bare to av åtte skudd – redningsprosent på 75! Selv eliteseriens beste målvakt, Svenn Erik Medhus, ble stilt helt i skyggen.

– Jeg hadde en veldig god følelse foran denne kampen. Var mentalt kjempeklar da jeg ble byttet innpå, smilte 27-åringen, som ble den viktigste av mange viktige i den smått sensasjonelle 25-21-seieren over landets beste lag og serieleder, ØIF Arendal.

Mats har stort sett spilt rollen som nummer-to-målvakt. Også i dag. Også i dag var han superengasjert på benken og bakket opp Goran. Men hvordan forklare den kanongode innsatsen, to av de seks redningene var til og med på syvmeter:

– Jeg vet ikke om jeg har noen god forklaring annet enn at jeg har stått på hardt på hver eneste trening, hadde godfølelsen i dag og fikk det til fra første skudd imot.
Bestemannspremien var det ingen som protesterte på at han fikk, men sannelig hadde han sterk konkurranse – fra Daniel Brandmo ikke minst.

Også 20-åringen har stort sett startet kampene på benken. Da Adrian Aalberg ikke fikk det helt til, ble Daniel sendt inn på venstrekanten:

– Jeg var ”drit-tent”, satt hele tiden og vurderte målvakten og tenkte på hvor jeg skulle skyte om jeg fikk komme innpå.

Godt tenkt, får vi si.
Keeper Medhus fikk litt og hvert å jobbe med – forgjeves. Daniel avsluttet seks ganger og scoret på alle; tricket og skjøt rett frem, kontret og fra kanten. En assist presterte han også i tillegg til å skaffe kampens siste sjanse, straffekast – som Truls Moe Fjeseth puttet i mål – til 25-21-seier og ellevill jubel fra 3000 tilskuere.

Kolstad-2
Ingen protester mot at keeper Mats ble «BB»! (Foto: TORE SÆTHER)

Daniels innsats blir ikke dårligere når vi vet at han for to måneder siden pådro seg brudd i hånden på kastarmen.

Om Daniel og Mats skal ha de fleste godordene, var det sannelig også flere kolstadgutter som fortjener kraftig klapp på skulderen.

* Truls, usynlig før pause, initiativrik og treffsikker etter.
* Håkon Følstad som hadde en formidabel førsteomgang; fintet Arendals venstreforsvar ut i pølsebua ved flere anledninger.
* Lasse Balstad som ikke lyktes offensivt – lenge – men som scoret tre på like mange forsøk da kampen ble avgjort.

Og så skal vi slett ikke glemme det entusiastiske forsvarsspillet, imponerende godt i store deler av kampen, at laget fikk luket bort tekniske feil etter pause, men Arendal-spillerne fortsatte å gjøre feil, at trenerne gjorde noen riktig gode valg i disponeringen av mannskap, og til sist, men ikke minst; den fantastiske energien som benken transporterte ut til spillerne som til enhver tid sto på banen.

Kolstad:
Goran Rajkovic, Mats R. Væraas – Truls Moe Fjeseth 5(1), Lasse Balstad 3, Ole Henrik Øverby 1, Petur Palsson, Adrian Aalberg 1, Thor Magnus Five 1, Daniel Brandmo 6(1), Kristoffer Østmo1 , Martin Tangvik, Håkon Vidar Følstad 4, Sturle Erland 1, Mishels Liaba 2, Ronald Putans, Tarik Repesa.

ØIF Arendals toppscorer: Eirik Køpp 6

 

PS!
Trener Valery Putans fyller 54 år i dag. Bedre bursdagsgave enn seier over serielederen kunne han knapt nok få!