Pressemelding Kolstad Arena – Kolstad

Pressemelding Kolstad Arena

Sør-Trøndelag Fylkeskommune har vedtatt å bygge storhall på Kolstad med 3 håndballbaner, 2500 tilskuerplasser, og muligheten for å få inn hele 4000 tilskuere.

 

Fylkestinget i Sør-Trøndelag vedtok i dag å bygge en ny storhall på Kolstad med 3 håndballflater og 2500 tilskuerplasser. I tillegg er det besluttet å ordne med rømningskapasitet til 4000 personer, slik at det er potensiale for å få inn enda flere tilskuere på sikt. Dette er fantastiske nyheter for Kolstad Håndball som i lengre tid har jobbet for å få på plass en storstue som er tilegnet våre behov. Dagens tilskuersnitt for Kolstad er over 1800 per kamp, men vi tror at potensialet er betraktelig større så framt rammebetingelsene er på plass.

Gjennom Kolstad Arena får vi en topp moderne arena som er tilrettelagt for masse aktivitet både for bredde- og toppidrett. Kolstad Håndball er fortsatt i forhandlinger med Sør-Trøndelag Fylkeskommune om drift av hallen, og har god tro på at vi får til et konsept der det er idretten selv som får lagt premissene for hvordan vi skal drive økonomisk fornuftig når vi har store idrettsarrangement som elitekamper f. eks. I tillegg vil idretten få større påvirkning på når det skal være messer, konserter eller andre arrangement i hallen, slik at det ikke kolliderer med idrettsarrangement.

Kolstad Håndball har vært veldig tydelig på at selv om vi i utgangspunktet var en bydelsklubb, så skal vi være et lag for hele byen, og etter hvert hele regionen. Selv om vi i 2018 velger å flytte tilbake til Kolstad for å spille våre hjemmekamper, så har vi god tro på at vi fortsatt skal befeste vår posisjon som hele Midt-Norges elitelag i håndball. I nye Kolstad Arena vil det bli enkelt å komme seg fram både med bil og buss, og i tillegg er det mange som bor i gåavstand til hallen. Dette tror vi er viktig for oss som har ambisjoner om å ha mange tilskuere på alle våre hjemmekamper gjennom hele sesongen.

Samtidig som vi nå velger å spille kampene våre i Kolstad Arena fom. Høsten 2018, så holder vi samtidig døren åpen for å spille i Trondheim Spektrum når vi har ekstraordinære kamper som krever mer enn 4000 tilskuerplasser, slik som f. eks. Champions League eller seriefinaler.

Vi vil gi honnør til politikerne og administrasjonen i Sør-Trøndelag Fylkeskommune har vært svært imøtekommende og løsningsorientert i en krevende prosess, og retter en stor takk til alle de involverte. Nå gleder vi oss til at den nye hallen og videregående skolen skal bli ferdig, slik at bydelen Kolstad, får det løftet det
fortjener, og Håndball-Trondheim får enda en hall som er tilrettelagt for elitehåndball.

Evt. spørsmål ang. prosjektet kan rettes til Jostein Sivertsen, tlfnr. 90 15 15 68