Gomo: – For tidlig å være fornøyd – Kolstad
Foto: Robert Magnussen

Gomo: – For tidlig å være fornøyd

 

Foto: Robert Magnussen
Goran Raijkovic ser langt etter ballen. Fyllingens strekveteran, 30-åringen Andreas Gjeitrem, har scoret ett av sine fem. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

– Vi virket likegyldige, var halvhjertet i det vi foretok oss. Nå må vi passe oss så vi ikke blir fornøyde for tidlig, advarer Stian Gomo og tenker på at målsettingen om å nå sluttspillet var sikret før kveldens kamp mot Fyllingen som endte med firemålstap (22-26)

Kolstad slo bergenserne på deres hjemmebane, og tre-fire minutter ut i andreomgangen var det lite som minnet om revansje. Gjestene skapte en god del trøbbel for kolstadguttene med sitt bevegelige og offensive 5-1-forsvar, men etter 12-13 minutter fikk Håkon Følstad & co mer tak på det, Kolstad gikk i ledelsen og holdt den ut omgangen.

Positivt til pause

Da halvparten av jobben var gjort ledet Kolstad 14-12, Goran i målet hadde ledelse i målvaktduellen mot ex-Kolstad-keeper Lars Eggen Rismark, og uttellingsprosenten på skudd var sterke 64.

Men det var halvveis, og fra 16-13-ledelse snaut fire minutter ut i 2. omgangen, snudde det meste, ikke minst et moment som trener Gomo påpekte:

Foto: Robert Magnussen
Lasse Balstad var én av få som kan være sånn noenlunde fornøyd med egen innsats i kveld. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

«Et surt tap»

– Vi avtalte at vi i angrep skulle være i bevegelse før vi mottok ballen. Vi gjorde ikke det, noe Lasse Balstad (bestemannspremie på kolstadlaget) ikke hadde noen problemer med å være enig i:

– Vi ble alt for stillestående. Angrepsspillet ble for stakato; det dro vi med oss hele andreomgangen. Vanligvis har vi vært meget sterke i de siste 10-15 minuttene av kampene. Det var vi ikke i dag. Det var i disse minuttene vi definitivt tapte kampen. Nei, huff dette var kjedelig, rett og slett et skikkelig surt tap, sa Lasse.

Tapte fordi…

Og hvis vi skal oppsummere noen av de avgjørende momentene etter pause, må det bli:

* Eggen Rismark slo tilbake og vant målvakt-duellen klart
* Med få tekniske feil før pause, presterte Kolstad syv mot Fyllingens to i de siste 30 minuttene.
* Uttellingsprosenten på skudd sank fra 64 til 42. Fyllingen etter pause hadde 64!

”22 mål – alt for lite”

Og for å avslutte med Stian Gomo:
– Vi slapp 26, det er slett ikke verst og nok til å vinne. Men 22 scoringer er naturligvis alt for lite!

Med kveldens seier passerte Fyllingen også Kolstad på tabellen.

FAKTA
Kolstad: Goran Rajkovic, Mats R. Væraas – Fred Forbord, Truls Moe Fjeseth 3(1), Lasse Balstad 3, Ole Henrik Øverby, Petur Palsson 1, Adrian Aalberg 4(2), Thor Magnus Five 1, Daniel Brandmo 1, Kristoffer Østmo 1, Martin Tangvik, Håkon Vidar Følstad 2, Sturle Erland 2, Ronald Putans, Mishels Liaba 4.
Fyllingens toppscorer: Eivind Tangen 8