Kantspillere som imponerte og en Ronald snart i sitt gamle jeg – Kolstad
Foto: Robert Magnussen

Kantspillere som imponerte og en Ronald snart i sitt gamle jeg

Etter en førsteomgang som var betenkelig svak, skjerpet Kolstad-guttene seg betydelig og løp over et Stord-lag klart for nedrykk. 39-25.

Sentrale bidragsytere i snuoperasjonen som endte med scoringsrekord i eliteseriekamp for Kolstad, var kantspillerne Daniel Brandmo – kampens toppscorer, og unggutten Martin Tangvik (96-modell) i tillegg til Ronald Putans, som viste at han er på god vei tilbake til gammel standard. Det betyr ikke lite.

Foto: Robert Magnussen
Ronald Putans viste stor gjennombruddsstyrke. (Foto: Robert Magnussen)

Det er halvannet år siden Ronald skadet seg alvorlig, korsbånd, og siden har det vært masse trening, og lite kampspill:

”Trening er også artig…”

– Trening er artig, det, sier Ronald med et lite smil.

Han mener det, akkurat som han selvsagt synes at det er enda artigere å spille kamp. Og det siste er det blitt lite av denne sesongen. En skikkelig sjanse fikk han mot Bodø sist søndag og overbeviste. I kveld innfridde han igjen:
Han var nest sist på en håndfull scoringer. Han laget selv to mål på like mange forsøk, og han viste seg om en effektiv balltyv flere ganger, politimannen Ronald…

Foto: Robert Magnussen
Ronald Putans begynner å ligne på den spilleren han var før sin siste alvorlige skade for halvannet år siden. (Foto: Robert Magnussen)

Etter en drøyt halvspilt førsteomgang da Stord ledet med to, tok Kolstad-trenerne grep; i time out ble det beordret frimerke på Stords viktigste, Mario Matic. Den jobben fikk unggutten Tangvik. I tillegg ble det gjort målvaktsbytte. Inn med Goran.

Pausepraten: Forsvarsspill

Sakte, men sikkert snudde kampen. Likevel ledet Kolstad bare med to til pause. Hva ble sagt i garderoben, Ronald?

– Vi hadde scoret 19. Helt greit, men vi hadde sluppet inn 17 – alt for mye. Derfor ble pausepraten om forsvarsspill.

Og praten ble forstått.

Kolstad - Stord Elite Foto: Robert Magnussen
Syv scoringer på åtte forsøk og våkent frimerkespill. Stor kamp av Martin Tangvik. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

Før pause var det ikke en eneste Stord-spiller som fikk blåmerke eller kjente tøffe Kolstad-spillere på kroppen. Etter pause ble det gått til litt mer i taklingene, og beina ble flyttet raskere, noe som bidro sterkt til at Stord gjorde hele 13(!) tekniske feil etter pause.

Gjestene kom til Trondheim med åtte utespillere. Ikke rart det røynet på utover i 2. omgangen. Om når storscorer Matic ble parkert nesten hele omgangen, av Martin Tangvik, da var det bare spørsmål om hvor stor seieren skulle bli:

Skadet i forrige uke

– Å ha frimerkejobben er krevende fordi du må være så skikkelig konsentrert hele veien. Jeg ble ordentlig sliten etter hvert. Det siste kvarteret boblet det i leggmuskulaturen, innrømmet 20-åringen. Han spilte alle 60 minutter, men var egentlig usikker på om han klarte å bidra i det hele tatt:

Jeg fikk meg en kakk i hofta på treningen torsdag såpass kraftig at jeg måtte melde forfall til Bodø-kampen. Jeg var usikker og spent på om jeg skulle bli klar til denne kampen også, men det gikk heldigvis, sier Martin.

– Fikk du beskjed om at du skulle spille hele kampen?

– Beskjeden var at jeg skulle starte. Å få spille alle 60 minuttene var fantastisk.

– Å så var det en skikkelig beskjed til førstevalg Truls (Moe Fjeseth) om at han ikke skal gjøre my tull før du er klar…

– Jeg banker på Truls-døra, ja, smiler Martin og legger til: – Vi har en veldig fin tone. Truls er en utmerket læremester for meg. Jeg er del av et flott utviklingsmiljø.

Daniel mot Medhus
Daniel Brandmo svever høyt om dagen. Rekruttlandslaget neste…? (Arkivfoto: ROBERT MAGNUSSEN)

Landslags-sjanse…?

Både Martin, til juniorlandslag, og kantmakker på motsatt side, Daniel Brandmo, til rekruttlandslag, styrker sine kandidatur med slikt spill som i dag. Daniel har spilt riktig godt i flere kamper nå. I dag toppscorer med 12 nettkjenninger på 17 forsøk. Både Daniel og Martins prestasjoner i dag ble behørig registrert av Zeljko Tomac i landslagets trenerteam…

PS!
En tommelfingerskadet Mishels Liaba spilte ikke.

Kolstad: Goran Rajkovic, Mats R. Væraas – Fred F. Forbord, Truls Moe Fjeseth, Lasse Balstad 2, Ole Henrik Øverby 4, Petur Palsson, Adrian Aalberg, Thor Magnus Five 2, Daniel Brandmo 12(3), Kristoffer Østmo 3, Martin Tangvik 7, Håkon Vidar Følstad 1, Sturle Erland 6, Ronald Putans 2.

Stords toppscorer: Mario Matic 6(1)