Toveis-Lasse god mot Polen – Kolstad
Kolstad vs Elverum. Foto: Robert Magnussen

Toveis-Lasse god mot Polen

Det norske rekruttlandslaget med to Kolstad-gutter tapte begge sine kamper i Polen før helgen. I kamp nummer to spilte Lasse Balstad 60 minutter – og godt.

– Vi hadde få bakspillere, slik at Lasse måtte spille både angrep og forsvar og hele kampen. Han var blant våre beste i en kamp vi var veldig nær ved å vinne, forteller rekrutt-trener Valery Putans.

I den første kampen hang Norge med i ca. 40 minutter, men så raknet det mer eller mindre, forteller Valery:

– Vi ble for stillestående i forsvar, hadde nesten ingen målvaktsredninger og var heller ikke spesielt bra offensivt. Nimålstapet var fortjent.

Foto: TORE SÆTHER
Rekruttlandslagstrener Valery Putans var veldig godt fornøyd med Lasse Balstad (t.v.) i andre kamp mot Polen. Adrian Aalberg fikk vist lite av det han kan fordi det var nesten ikke utspill til venstrekanten.

Tok læring

– I kamp nummer to var vi adskillig bedre. Vi hadde lært av tapet dagen før. Spesielt forsvarsspillet var bra. Vi lå under hele tiden, fra to til fem mål. Like før slutt kom opp til ett mål bak. Vi hadde også sjansen til å få uavgjort, men bommet på en god sjanse. Da vi jaget ball for å kunne få ett angrep til, fikk vi i stedet et baklengsmål og tapte med to.

– Hva med Adrian Aalberg, som var den andre Kolstad-gutten på laget?

– Adrian delte spilletid med en annen venstrekant. I forsvar klarte han seg bra. I angrep fikk han ikke vist noe fordi det ikke ble spilt ut til kanten.

Hjernerystelse

Også Mishels Liaba og Truls Moe Fjeseth var uttatt på rekruttlaget, men begge meldte skadeforfall. For Mishels handler det om håndskaden han pådro seg i bortekampen mot Bodø. Den er ennå ikke skikkelig leget. Truls ble utsatt for en ”akeulykke”, forteller trener Stian Gomo:

– Heldigvis ikke noe alvorlig Det skjedde under lek med akebrett i skianlegget på Saupstad. Truls stupte på hodet, fikk et par kutt og pådro seg en lettere hjernerystelse. Verken han eller Mishels er per i dag hundre prosent i trening, men det er ennå to uker til sluttspillet starter…

Neste i Latvia

Neste oppgave for rekruttlandslaget er i Riga i dagene fra 6. til 10. juni. I tillegg til trening skal Valery ut i to kamper mot det latviske A-landslaget.

(Copyright Robert Magnussen)
«Forsvars-Lasse» spilte ut mange offensive kvaliteter i rekruttlandskamp i Polen. (Arkivfoto: ROBERT MAGNUSSEN)