Høyreback Håkon koser seg i pappa-rollen – Kolstad

Høyreback Håkon koser seg i pappa-rollen

- Om Milian har påvirket mine prestasjoner på håndballbanen? Det er vanskelig å si nøyaktig i hvilken grad, om overhodet noen. Men å bli pappa for første gang føles slett ikke som en energi-tapper, snarere tvert imot. Jeg slapper av og koser meg sammen med Milian.

 

** Family 3
Cassandra og Håkon sammen med sin lille gullklump, Milian på knapt to måneder.


Vi er på besøk hos Håkon Følstad og samboer Cassandra og deres knapt to måneder lille gullklump i den trivelige, nye leiligheten på Kattem. Milian er tålmodig stille og godtar en lang håndballprat med pappa og mamma. For mamma Cassandra er selvsagt håndballinteressert, noe annet går nesten ikke an når kjæresten din spiller eliteseriehåndball.

Det ble forresten ikke bare håndballprat, mye også om den nye tilværelsen til Håkon og Cassandra. Lille Milian var forresten allerede fra starten en rask liten kar. Fem uker før termin meldte han sin ankomst, og det resulterte i ekstradager på St. Olav sammen med foreldrene:

Levde i to ”bobler”

– Vi levde i en slags boble, jeg egentlig i to; fordi også i disse dagene opererte jeg inne i Kolstad-bobla, sier Håkon. Takket være god behandling kunne de nybakte foreldrene ta med seg en frisk gullgutt hjem etter ni dager på mor og barn-klinikken.
Hjem til en helt ny tilværelse, som påvirket livet i håndballbobla, spurte vi om. Vel, mine notater fra den første hjemmekampen etter fødselen tyder i alle fall på at pappa Følstads spill ikke ble negativt påvirket. Ti dager etter at Milian kom til verden banket Kolstad tabell-leder, og etter hvert seriemester, ØIF Arendal. På hjemmesiden her skrev jeg blant annet:

”Håkon Følstad hadde en formidabel førsteomgang; fintet Arendals venstreforsvar ut i pølsebua ved flere anledninger.”

Håkon-Cassandra og Milian
Håkon er mye på Kolstad-farten, for å si det forsiktig og gir masse skryt til kjæresten Cassandra for måten hun «holder fortet på» – sammen med lille Milian.

Ny type hverdager

Men sykepleierstudent Cassandra og økonomistudent og eliteseriespiller Håkon har opplevd det samme som alle nybakte foreldre; hverdagene er blitt totalt annerledes:

– Vi er ikke blitt to nye personer, men livene våre har tatt en helomvending på et vis med det nye ansvaret. Milian er et ”tidssluk”, sier Håkon med et smil.

– Milian er førsteprioritet, skyter Cassandra inn.

– Cassandra er den som er mest hjemme. Hun er sterk og veldig flink med Milian, skryter Håkon. Selv er han mye på farten både med håndballen og studier og deltidsjobb i DnB:

– Men når jeg kommer hjem, merker jeg at Milian blir glad for å se faren sin, og da er vi alle glade, humrer pappa Håkon.

Alle småbarnsforeldres skrekk…

Hva med nattesøvn, alle småbarnsforeldres store skrekk; babyer som skriker og som gjør at hardt tiltrengt søvn og hvile blir blåst bort…
Cassandra og Håkon har fått et prakteksemplar, kan det virke som: Milian sover godt mellom måltidene, og dermed blir det bare ”ammeavbrekk” for Cassandra og noen bleieskift på morgenkvisten for Håkon, som ellers sover som en stein.
Likevel er det ingen som helst tvil om at det er en krevende øvelse å få ting til å gå rundt når far i huset både er student, deltidsarbeider og hardt satsende håndballspiller med åtte-ti treningsøkter i uken i tillegg helgearbeid i form av kamper. Og ”verre” blir det når Håkon senere i år skal ut i hundreprosent jobb.
Enda fint at de har både familie og venner ganske nær seg som kan avlaste når behovene melder seg.

Håndball er ”skit-lænt”

– Selv om du bare er 24 år, Ole Einar Bjørndalen er 42… – har du gjort deg opp noen tanker om hvor lenge du vil fortsette som spiller på elitenivå?

– Det enkleste svaret er ”så lenge håndballen er artig”. Det er det som motiverer til å holde på som vi gjør. Vi blir sannelig ikke rike av å spille håndball på Kolstad, men vi har det ”skit-lænt”. Som nyopprykket elitelag har vi bevist at vi duger; når vi spiller på topp kan vi slå hvem som helst – kanskje bortsett fra Elverum og Halden, har det foreløpig vist seg.

– Hva med dine egne ambisjoner. ”Alle” eliteseriespillere har Norge-kamper i bakhodet…

– Det hadde selvfølgelig vært en ære å få være med. Alle som satser i idretten drømmer vel om å representere landet sitt en gang. Det gjelder meg og, også i dag. Men mitt primære mål har nå vært å prestere i eliten for Kolstad. Eventuelt landslagsspill ville derfor vært en bonus for å ha prestert godt for klubben i første omgang.

** Far og sønn
Kanskje lille Milian blir som pappa, elitespiller i håndball – venstrehendt, så klart…

Milian har debutert – på tribunen…

Lille Milian har forresten allerede debutert som tilskuer på Kolstad-kamp, med øreklokker, så klart. En smilende pappa synes det er greit at junior snarest mulig venner seg til lukt og lyder i en håndballhall. Og hvem vet, kanskje Milian gjør som pappaen, blir god eliteseriespiller i håndball…

– Og venstrehendt. Det hadde vært ekstra artig, smiler Håkon.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER

HÅKON-FAKTA
24 år
Familie; samboer med Cassandra Egeland og pappa til Milian.
Spilte som yngre både fotball og ishockey i tillegg til håndball.
Håndball:
* For Heimdal til han var 16.
* Sverresborg-spiller i tre år – sammen med blant andre Kristoffer Østmo og Thor Magnus Five.
* To sesonger i Viking (Stavanger) og én i Drammen.
* I Kolstad de to siste sesongene. Kontrakten går ut nå i vår, men Håkon er innstilt på å forlenge.
Utdannelse og jobb:
* Snart ferdig med bachelorgrad i økonomi og administrasjon.
* Starter i 100-prosentstilling i DnB fra høsten av.