En litt trist Kolstad-dag: Farvel til sluttspill – og Goran – Kolstad

En litt trist Kolstad-dag: Farvel til sluttspill – og Goran

Håkon Følstad oppsummerte kveldens kvartfinale mot Haslum på vegne av mange: ”At vi ble slått ut av sluttspillet, er ikke verdens undergang. Men at Goran spilte sin siste kamp for oss, det er trist.”


Goran-gutta

Og dagen var veldig spesiell innrømmet også Norges mest populære kroat etter at 24-29-tapet var innkassert og sesongen var over for kolstadguttene:

Litt vondt i magen

– Jeg har hatt litt vondt i magen i hele dag. Selv om jeg forsøkte å tenke offensivt mot kampen, så klarte jeg ikke å kvitte meg med tanken om at dette kunne være min siste kamp i kolstaddrakt. Jeg ville så gjerne avslutte med stil foran et fantastisk hjemmepublikum, sa Mr. Kolstad.

I minuttene etter kampen i kveld var det tungt å presse frem et smil. Men Goran håper inderlig at 1300 tilskuere og de kolstadtilhengerne som satt hjemme og så kampen på tv ikke henger seg fast i dette tapet:

Goran-1
Blomster og applaus for en god målvakt og populær lagkamerat.

 

– Resultatet i dag er litt trist. Likevel synes jeg vi heller skal snakke om den sesongen sesongen vi nå har bak oss. Den har vært en suksess!

 

Goran-fans
Siste sjanse til en selfie med superpopulære Goran.

 

Brente sjansers kvarter

I kveld skulle Kolstad-guttene sørge for at det måtte en tredje kamp til for å kåre semifinalist. Det var skikkelig kladdeføre de første minuttene: Straffekast ble brent og kontringer misbrukt. På tavla var det likevel ikke stor forskjell fordi forsvarsspillet var bedre enn angrepseffektiviteten, og etter hvert tok også Goran en del baller.

Fem minutter før pause var Kolstad for første gang i ledelsen. Til pause, likt, men så åpnet andreomgang like dårlig offensivt som første omgang: Haslum scoret tre før Kolstad satte sin første. Forspranget klarte hjemmefavorittene aldri å hente inn.

 

Haakon og Sturle
Kolstads to beste i kveld; Håkon Følstad (t.v.) og Sturle Erland.

Måtte jage hele tiden

– Vi ble veldig jagende. Vi kom aldri helt a jour, konstaterte én av Kolstads to beste i kveld, Håkon Følstad.

– Men vi var innstilt på at vi skulle krige hele kampen. Det gjorde vi, og det synes jeg vi skal ha honnør for. Vi visste at vi kunne hente inn fire-fem mål om vi spilte som vi kan på vårt beste. I dag manglet vi de små tingene som ville ha gjort denne kampen helt jevn. Og fem minus, så stor forskjell var det heller ikke på lagene.

Sturles beste

Mens mange av kompisene bommet mye, var Sturle Erland sikkerheten selv. 23-åringen dunket inn den ene ballen etter den andre, og i forsvar gjorde han også grei kamp. Totalt, hans beste i Kolstad-drakt…?

– Jeg synes jeg spilte bra i bortekampen mot Runar også, men, ja, dette var nok min beste kamp som Kolstad-spiller.

– Så blir det ikke så lett å glede seg over eget spill når det hele ender med tap og takk for denne sesongen…

– At jeg scoret en del mål i dag, er ikke det som opptar meg mest akkurat nå. Og femmålstap mot Haslum på hjemmebane, det er for mye, synes jeg. Vi kan så mye, mye bedre. Bare så synd at vi ikke fikk vist det i dag, sa Sturle

PS!
I sluttminuttet kokte det skikkelig ute på banen, med det resultat at Mishels Liaba pådro seg rødt kort.

Kolstad:
Goran Rajkovic, Mats R. Væraas – Truls Moe Fjeseth 2, Lasse Balstad 2, Ole Henrik Øverby, Petur Palsson 1, Adrian Aalberg, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 4(3), Kristoffer Østmo, Martin Tangvik 1, Håkon Vidar Følstad 5, Sturle Erland 7, Mishels Liaba 2.

Haslums toppscorer:
Sebastian Barthold 7

Tekst og foto: TORE SÆTHER