Sponsorjakt for å få internasjonal matching – Kolstad

Sponsorjakt for å få internasjonal matching

- Kolstad-spillerne vil ha godt av å få internasjonale impulser. En treningsturnering på Island som et ledd i sesongforberedelsene er midt i blinken.

Det sier Petur Palsson (31) Kolstads islandske strekveteran. Han kom opp med ideen om å delta i turneringen som hans islandske moderklubb, Haukar i Hafnafjördur, arrangerer som et ledd i sesongforberedelsene.

– Turneringen spilles i løpet av en helg – i år nest siste helg i august – og teller fire lag; de tre beste islandske og ett utenlandsk lag som blir invitert.

RINGE-DUGNAD- Petur
Petur følger naturligvis godt med på islandhåndballen. Her er det sluttspillfinale mellom moderklubben Haukar og landets nummer-to-klubb, Afturelding, som er på skjermen. Haukar vant den spennende kampen. (Foto: TORE SÆTHER)

 

Flyttet turneringen for Kolstads del

Takket være Peturs fortid og fortsatt gode kontakter i Haukar, er det Kolstad som i år er invitert. Så positiv er Haukar-ledelsen til trønderske deltagelse i turneringen i Hafnafjördur at de har flyttet turneringen ei uke for at det skal passe inn i Kolstads øvrige planer før sesongstarten.

– Hvilket sportslig utbytte vil Kolstad ha av en slik turnering, Petur?

Har spilt uavgjort i Barcelona

– Jeg mener veldig bra. Nivået i den islandske serien er ikke på høyde med den norske, men de to-tre beste islandske lagene er veldig gode. Klubben min har vært den beste gjennom mange år, har vunnet titler hver eneste sesong og har prestert noen utrolig gode resultater i europacupene. Vi har for eksempel spilt uavgjort mot Barcelona, i Barcelona! Vi har slått Vesprem (den kampen spilte jeg) på hjemmebane og klart oss også veldig godt mot Flensburg.

– Hafnafjördur har bare 20 000 innbyggere, men lagidrettene står veldig sterkt. Fra byen kommer det både håndballspillere, fotballspillere og basketspillere som har hevdet seg veldig godt i utenlandske klubber. Akkurat i disse dager er Gylfi Sigurdsson aktuell som viktig spiller på fotball-landslaget vårt i EM. Til daglig spiller Gylfi i Premier League-klubben Swansea.

 

Pétur Pálsson, Haukum, með boltann Haukar og Valur mættust í undanúrslitum deildarbikarsins í Laugardalshöll 28. desember 2007
Petur ni år yngre i kamp mot Valur, desember 2007. Petur og Haukar vant kampen – naturligvis… (foto: PRIVAT)

Taktikk det aller viktigste

– Kolstad vil få godt sportslig utbytte av å delta i turneringen i hjembyen din, sier du…

– Vi vil møte mange gode spillere, og i tillegg vil vi får bryne oss mot lag som spiller annerledes enn det vi er vant med her i Norge. Norske lag har gjerne fokus på å løpe fortest, hoppe høyest og skyte hardest. Viktig det, men på Island er de taktiske momentene vel så viktige, og her har vi mye å lære.

Peturs kontakt med gammelklubben har gjort at Haukar har hjulpet til med gunstige priser på innkvartering, tilgang til treningstid i hall og også tilgang på fysioterapi om det skulle bli nødvendig.

Kulturnatt – en opplevelse

– Det sosiale aspektet med en slik tur og turneringsspill er også viktig i videre bygging av den gode lagfølelsen i Kolstad. Jeg tror at spillerne vil sette pris på å oppleve Island, en annen kultur, et annet landskap. Og helgen turneringen spilles, er det natt til søndag såkalt kulturnatt. Den tiltrekker seg folk fra mange andre steder. Hafnafjördur legger seg ikke denne natten. Det er en utrolig opplevelser, sier Petur Palsson og understreker:

– Når en liten by om Hafnafjördur legger så mye i å få til et besøk av Kolstad, som kommer fra en by som er ti ganger så stor, så ville det være veldig synd om vi ikke klarer å skaffe de ekstra inntektene som gjør denne turneringsdeltagelsen mulig.


Kant- og backskole- 160616 - Jostein
Kolstad-leder Jostein Sivertsen innom på klubbens meget populære håndballskole med spillerne som instruktører. (Foto: TORE SÆTHER)

– Når vi på torsdag setter spillerne i gang med å ringe rundt til et stort antall trønderske bedrifter, er spillerne ikke på tiggerrunde.

– Kolstad Håndball som klubb har en ambisjon om at vi skal opp og fram, og det har selvsagt både spillere og trenere også. Samtidig så er vi opptatt av at vi ikke skal bruke penger vi ikke har, og da trengs det ekstraordinære inntekter hvis vi skal utvide den sportslige satsingen, sier daglig leder Jostein Sivertsen.

Torsdagens telefondugnad ble utløst av ideen om å delta i turneringen på Island. Ledelsen så naturligvis den sportslige gevinsten av å få internasjonal matching, men det fantes bare ikke penger til en slik deltagelse. 100 000 kroner pluss, det hadde, og har, ikke Kolstad. Klubben som har fått ros for ikke å leve over evne, vil fortsette med det.

Nye lagspillere betaler ”treningsavgift”

Derfor var det om å gjøre å finne en mulig ny inntektskilde. Spillerne representert ved Petur og Håkon Følstad gikk i dialog med daglig leder Jostein og kom frem til det som nå er opplegget; ringe rundt til et stort antall bedriftsledere og tilby dem en lagpakke på 10 000 kroner. Jostein Sivertsen forteller:

– Alle de spillerne ringer på torsdag får det samme tilbudet om å spille på lag med oss. Det vil si, vi har laget en pakke som vi kaller ”Lagspilleren”. Prisen er altså 10 000 kroner. For denne ”treningsavgiften” får bedriften besøk av våre spillere; vi tar et lagbilde av de ansatte og spillerne våre som besøker bedriften; alle ansatte inviteres som våre gjester til én hjemmekamp; vi deler ut to VIP-billetter til én av våre kamper og i tillegg to sesongkort.

– De som blir med på laget til Kolstad, vil altså få opplevelser både på arbeidsplassen og i hallen, når de deltar på ”Norges beste håndballopplevelse”, forteller Sivertsen.

Optimist foran ringerunden

– Og denne ”treningsavgiften” fra et stort antall bedrifter skal kunne gjøre Island-turen mulig?

– Vi håper og tror det. Vi er så pass optimistiske at vi har reservert flybilletter, og avklaring rundt dem trenger vi ganske raskt, sier daglig leder Jostein Sivertsen.

Forhåpentligvis kan han allerede på fredag gi reisebyrået endelig bekreftelse på at laget skal ha billettene og at turneringsspillet og den internasjonale matchingen er sikret.

Tekst: TORE SÆTHER