Vil din bedrift bli med på Norges Beste Håndballopplevelse? – Kolstad
(Copyright Robert Magnussen)

Vil din bedrift bli med på Norges Beste Håndballopplevelse?

Kolstad Håndball har ambisjoner om å bli best i Norge og komme seg ut i Europa. For at vi skal lykkes med slike ambisiøse målsetninger, må vi ha det beste sportslige tilbudet i Håndball-Norge. Balansen mellom sportslig satsing og å bygge et solid økonomisk fundament er krevende.

For at Kolstad Håndball skal ta nye steg sportslig, må vi både trene mer og trene bedre. Dette er en utfordring i seg selv når vi vet at Kolstad kun har satt av én million kroner på budsjettet for “spillerlønninger” til våre 18 spillere. Dette var lavest av samtlige klubber i eliteserien forrige sesong, og det som vi kaller “spillerlønninger” i Kolstad må vel i beste fall karakteriseres som en kostnadsdekning for spillere som spiller og trener håndball nesten hver eneste dag gjennom hele året.

Gutta trener allerede hver kveld fra mandag til fredag, samt trening på lørdagsformiddager og kamper på søndager. Noen spillere har også valgt å ta seg fri på dagtid det siste året, for å få trent felles på formiddagene på mandager og torsdager. For oss er det viktig at vi får med enda flere spillere på formiddagstreninger slik at vi kan løfte oss som lag. Med utgangspunkt i ovennevnte lønnspolicy kan ikke vi kreve at spillerne skal ta seg fri fra jobb og studier på formiddager for å trene enda mer. Kolstad har pt. ikke råd til å kjøpe fri spillere fra jobb og studier for å dra på formiddagstreninger.

Vi mener vi allerede har det beste trenerteamet i Norge, med Stian Gomo og Valery Putans. I tillegg har vi mange andre flinke og engasjerte folk i støtteapparatet vårt. Men for at vi skal ha det beste sportslige tilbudet i Norge, trenger vi både at de ressurspersonene vi har rundt laget i dag er oftere til stede, samt at vi har behov for å knytte til oss enda mer kompetanse. Dette koster selvsagt penger, og per dags dato er det ikke økonomi til å ta det løftet.

Med en målsetning om å bli best i Norge og om spill i Europa, er det viktig med internasjonal matching, som både gir motivasjon til spillerne, samtidig som de ser hvor lista ligger for å kunne hevde seg internasjonalt.
Nå har vi fått tilbud om å få delta i en treningsturnering på Island, der vi kan møte islandske topplag som har spilt i Champions League i flere år. Det er en fantastisk mulighet for et lag som spilte foran 70 tilskuere i 2. divisjon for knappe fem år siden, men samtidig en kostnad som vi ikke har rom for å ta på oss innenfor våre budsjettrammer.

Kolstad Håndball har hele tiden vært en klubb som har vært utrolig opptatt av at vi skal drive sunt økonomisk. Vi skal ikke bruke penger vi ikke har, og da må vi av og til si nei til å ta på oss kostnader som vi ikke har dekning for.

Med det som utgangspunkt har spillergruppen tatt initiativ til å bidra til at klubben skal få inn ekstraordinære inntekter både gjennom mer aktiviteter for barn og unge, og en ringerunde for å få med seg nye bedrifter på laget. Gutta som står på hver eneste dag for å bli bedre håndballspillere, gjør også det de kan for at vi skal lykkes med å skape et solid økonomisk fundament.

Førstkommende torsdag ettermiddag skal spillerne ringe rundt til trønderske bedrifter og tilby seg å komme på besøk til bedriftene, samt invitere bedriftene til en av våre hjemmekamper. Med 1750 tilskuere i snitt forrige sesong, har Kolstad flest tilskuere i landet. I tillegg ble vi kåret til årets arrangør i eliteserien.

Hvis du som leder for en trøndersk bedrift får en telefon fra oss og takker ja til å bli en av våre ”lagspillere”, da sikrer du deg og dine ansatte muligheten til å være med på Norges Beste Håndballopplevelse. Hvis du er en av de som ikke mottar en telefon fra oss, og ønsker å sikre deg en «lagspakke», da kan du sende en e-post til Jostein@kolstad-handball.no