Sturle til Bodø – våget ikke si nei til studieplass – Kolstad

Sturle til Bodø – våget ikke si nei til studieplass

Sturle Erland har helt siden han var liten tenkt å bli politimann når han blir stor. Nå skal han starte det løpet – i Bodø. Timingen er alt annet enn god. Det er både Sturle og kjæresten Julie Geving enige om.

Det er ikke lagkamerat – og nyutdannet politi – Ronald Putans som har påvirket Sturle. Politiønskene har fått mer enn nok påfyll i egen familie: Når Sturle er ferdigutdannet, blir han femte generasjons politi!

 

Sturle til Bodø
Sturle Erland hadde håpet å få utsatt starten på politiutdannelsen. Det fikk han ikke, og dermed ble det farvel til Kolstad etter bare én sesong.

 

– Jeg søkte allerede for to og et halvt år siden, men rakk ikke å sende inn nødvendige dokumentasjoner før jeg fikk tilbud om å spille for København-klubben TMS Ringstad, som da spilte i eliteserien.

– Et slikt tilbud får du ikke hver dag, så jeg la politiutdanningen på vent og dro til Danmark.

Skader ødela i Danmark

Nå ville stavangergutten spille håndball på øverste danske nivå. Norsk politi kunne han bli siden. Men så ble ikke det to sesongers lange oppholdet i København som han hadde ønsket. Hvorfor ikke? Skader, skader, skader.

– Det startet allerede første sesong med ryggproblem som satte meg utenfor i fire måneder. I gang med sesongforberedelser våren etter, slo det ene kneet seg vrangt. Meniskskade med komplikasjoner.

Og det ble slutten på det danske håndballoppholdet for den talentfulle 22-åringen.
– Håndballmessig ble dette ikke topp, men erfaringen er nyttig og kjekk å ha med seg, sier Sturle.

Kolstad kom på banen, og Erland takket ja.

– Jeg kom til Kolstad i mildt sagt dårlig form. At jeg kom til et lag som var veldig god samspilt over flere år, gjorde det ikke enklere å få spilletid.

Men etter å ha fått trent godt noen måneder – uten skadeavbrekk – så var Sturle klar for å gjøre viktige bidrag i sin nye klubb. Høydepunktene?

– For laget, helt klart seieren over seriemester Arendal med 3000 på tribunen. Jeg scoret ikke ti, men følte at jeg bidro, ikke minst i forsvar. Min beste kamp i Kolstad-trøya var mot Haslum i sluttspillet. Da følte jeg at jeg var der jeg burde være.

Jeg skrev følgende om Sturles innsats i den kampen:
” Mens mange av kompisene bommet mye, var Sturle Erland sikkerheten selv. 23-åringen dunket inn den ene ballen etter den andre, og i forsvar gjorde han også en grei kamp.”

 

Elendig timing

Så var det dette med timingen da, Sturle. Reise fra Kolstad bare etter én sesong og etter at han nå har begynt å få vist sitt sanne håndball-jeg…

– Timingen er ikke optimal, men det måtte faktisk bli slik. Håndball skal jeg holde på med i noen år. En utdannelse må jeg skaffe meg for å få et yrke i et langt lengre perspektiv.

– Jeg søkte plass på politiutdannelsen i Bodø og håpet å få reservert en plass – om jeg klarte meg gjennom opptaket. Jeg kjente andre med samme bakgrunn som hadde fått utsatt utdannelsesstarten. Jeg fikk det ikke. Dessverre! Jeg fikk vite at gyldig grunn er bare førstegangstjeneste eller graviditet.

– Kunne du ikke søkt senere?

– Det kunne jeg naturligvis, men om det er vanskelig nå – 5000 kjempet om 700 plasser – er jeg redd det ikke blir lettere senere. Politiutdannelsen er blitt veldig populær. Når jeg nå kom inn, våget jeg ikke å takke nei til plassen.

Dermed blir Kolstad-oppholdet av kort varighet, i alle fall i denne omgang. Andreåret er praksisår for politistudentene, kanskje det åpner seg en plass i Trondheim, og som ferdigutdannet… Hvem vet.
Kjæresten, trondheimsjenta Julie Geving, er i alle fall klar for å få Sturle tilbake til Trondheim, og til Kolstad. Julie blir værende når kjæresten drar nordover. Hun har ett år igjen av lærerutdannelsen.

Haakon og Sturle
Det har overhodet ikke vært noe problem å bli en del av Kolstad-gjengen, selv om den var godt sammensveiset og samspilt før Sturle kom til klubben. «Det blir vanskelig å reise fra dem», sier Sturle – her sammen med Håkon Følstad (t.v.)

 

Usikker håndballfremtid

Om det blir håndball for Sturle i sesongen som kommer eller om han må skaffe seg en helgejobb uten ball ved siden av studiene, se det vet han ennå ikke.

– Også her er timingen dårlig. Bodø har sikkert skaffet seg de spillerne de skal ha kommende sesong. Jeg fikk først for et par uker siden vite at jeg var kommet inn og at jeg ikke fikk utsatt studiestart. Jeg får høre med Bodø og håper de har en åpning for meg. Jeg er tross alt bare 23 år og er alt annet enn klar for å legge opp, understreker Sturle Erland.

11. august flytter han til Bodø. 23. er det skolestart.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER