Vellykket taktikk og supersterk vilje ga cupseier – Kolstad

Vellykket taktikk og supersterk vilje ga cupseier

kolstad-trio
Gjett om cupavansement smaker; f.v. Adrian Aalberg, Patrick Bols og Kristoffer Østmo. (Foto: TORE SÆTHER)

Kolstad var lenge hardt presset av regjerende cupmester Bodø i kveldens 4. Rundekamp, men overbeviste det siste kvarteret og dro i land en velsmakende seier, 28-25 (16-15).

Taktikken som la grunnlaget for seieren var angrepsspill syv mot seks, som en av sesongens nye regler gir anledning til:

– Vi har faktisk trent ganske mye syv mot seks i det siste. Valery er for moderne håndball, vet du; en gammel mann med et ungt hode, smiler Adrian Aalberg. I kveld spilte venstrekanten på nivå vi så mye av tidlig forrige sesong, og i tillegg viste Adrian en gnistrende vinnervilje ved tre ganger å spurte og kaste seg etter en ”åpen” ball.

Magisk, rett og slett

– Dette var rett og slett magisk. Å slå ut regjerende norgesmester er ikke så verst, sa Adrian, som med sitt spill gjorde at kantkollega og bestekompis Daniel Brandmo måtte spille hele kampen på benken.

En annen som spilte  en av førstestemmene da Putans og Gomo la om taktikk og sendte Kolstad videre i cupen, var Kristoffer Østmo. I syv mot seks-spillet kom midtbacken til gode muligheter og klinte inn fire mål på fire skudd.

– Jeg startet kampen mot Lillestrøm og spilte bare litt mot Elverum. Det var godt å få vist sitt potensial, slo Kristoffer fast.

Enorm skuddkraft og presis strekjobbing

I kveldens oppgjør i Trondheim Spektrum startet gunstig for hjemmelaget. Mishels Liaba viste sin enorme skuddkraft og scoret på fem av sine seks første skudd. Det la til rette for gode arbeidsbetingelser for strekspiller Petur Palsson – syv scoringer på åtte skudd. Petur trives tydeligvis mot nordlendingene. I seriekampen i Trondheim forrige sesong scoret han ni!

Så skal vi absolutt også trekke frem målvakt Patrick Bols som debuterte foran sitt nye hjemmepublikum med solid spill med mange strålende redninger og en superb kontraball og assist til Adrian Aalberg.

PS!
Mens Bodø forrige sesong vant begge kampene mot Kolstad, har altså Kolstad tatt første stikk i duellen mellom håndballregion nord sine to lag. Børge Lunds mannskap får allerede om en uke sjansen til å ta revansje – seriekamp hjemme i Bodø.

FAKTA
Kolstad:
Patrick Bols, Mats Wæraas – Truls Moe Fjeseth 2, Lasse Balstad 1, Petur Palsson 7, Adrian Aalberg 4, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo, Kristoffer Østmo 4, Martin Tangvik, Håkon Følstad 2, Tom Kåre Nicolaisen, Mishels Liaba 6, Kim Andre Rinnan 1, Ronald Putans 1.
Bodøs toppscorer:
Alexander Ørjevik Westby 6
Utvisninger; Kolstad: 5 x 2 min. – Bodø: 1 x 2 min.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER