Trener Gomo: ”Dette poengtapet tar jeg på min kappe” – Kolstad
Kolstad - Bækkelaget

Trener Gomo: ”Dette poengtapet tar jeg på min kappe”

GRUNDIGliga kamp mellom Kolstad -Bækkelaget i Trondheim Spektrum
Lasse Balstad fortviler over poenget som forsvant i sluttsekundene. (ARKIV: ROBERT MAGNUSSEN)


Lasse Balstad spilte som en konge, men var uhyggelig skuffete over bare uavgjort (28-28). Trener Stian Gomo var ikke mindre skuffet –  og ærlig:

– Dette poengtapet tar jeg på min kappe. Guttene fortjente begge poengene i dag.

Det Kolstad-treneren sikter til er grepene og disposisjonene som ble gjort fra benken midtveis i andreomgangen. Kolstad ledet med fem (23-18), men den 24.scoringen lot vente på seg. Gomo tok time out på 23-21 og beordret spill syv mot seks.  Den ”nye typen” overtallsspill kan være et egnet verktøy. Men to dårlige kolstadangrep, og Bækkelaget fikk sjansen til å kaste ballen i målvakttomt mål to ganger:

To baklengs i tomt bur

– Der føler jeg vi tapte kampen, sa en selvkritisk Stian Gomo – vel vitende om at i syv mot seks-spillet i tidligere kamper har Kolstad hatt god uttelling. Bare ikke i kveld, og da bortelaget også fikk det første målet etter at Kolstad gikk tilbake til seks utespillere, da ble resten av kampen et eneste jag etter å få overtaket igjen. Bækkelaget scoret, Kolstad kvitterte, og gjestene igjen. Slik fortsatte det nervepirrende oppgjøret mellom tabelltoer og tabelltreer – helt til siste slutt.

Og da Bækkelaget etter å ha tatt time out gjorde en teknisk feil ca et halvminutt før full tid, hadde Kolstad sjansen til å sikre seg sesongens tredje ettmålsseier:

– Jeg så jeg hadde en mulighet selv og kunne også spilt Adrian (Aalberg). I stedet sendte jeg ballen til Håkon (Følstad), og direktemuligheten forsvant – med det ene poenget, sa en veldig skuffet lagkaptein:

– Jeg kommer ikke til å sove godt i natt; trenger nok også morgendagen for å komme over dette sure poengtapet, sa Lasse.

 

GRUNDIGliga kamp mellom Kolstad -Bækkelaget i Trondheim Spektrum
Depping i Kolstad-leiren etter at det bare ble ett poeng i kveld. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)


Masse positivt

Men selv om det ”bare” ble poengdeling, er det all grunn til å trekke frem en rekke positive faktorer og ikke glemme at Bækkelaget kom til Trondheim som tabelltoer – plassen foran Kolstad:

* Lasse Balstad sto frem som en hærfører av riktig stort format. Forsvarskvalitetene hans har allerede gitt ham debut på A-landslaget. Nå får han også mer offensiv spilletid og viser at han har stort format også der. I kveld scoret han for eksempel syv, og tre av Kolstads fem siste.

* Truls Moe Fjeseth var sikkerheten selv fra høyrekanten – etablert og på kontringer og også fra syvmetersmerket. Jeg tror ikke han bommet på ett eneste skudd. Toppscorer med åtte.

* Ronald Putans fulgte opp lovende takter fra Drammen-kampen og sto for kampens scoringssmykke da han via gulvet spilte inn til Petur Palsson og ga en iskald Petur sjansen til å score til 19-16.

* Kristoffer Østmo jobbet iherdig i begge ender av banen og klarte seg meget bra. Han traff ikke på alt, verken defensivt eller i angrep, men på offensiven drev han tempoet og hadde noen riktig effektive assists.

* Patrick Bols er allerede etter tre kamper i Trondheim Spektrum blitt en stor favoritt hos hjemmepublikum. Målvaktkampen mot BSK-duoen vant han klart, og alle vet vi hvor viktig det er i håndball å ha den beste keeperen!

* Å demme ganske så godt opp for det trener Valery Putans kaller landets beste kontrings- og ankomstlag, det føres også klart på pluss-siden.

* Spilleglede, kampglød og entusiasme både på benken og på banen, det har Kolstad i bøttevis. Slikt smitter. Stemningen på tribunen var også upåklagelig. 2336 tilskuere er et flott tall i norsk herrehåndball. På Nidarø serveres også denne høsten landets beste håndball-opplevelse – i alle fall så lenge spillerne leverer som de gjør.

Og så glemmer vi heller ikke at Kolstad måtte klare seg uten sin toppscorer og forsvarsbauta, Mishels Liaba. Nettopp blindtarmopererte Mishels mister også neste kamp, borte mot Haslum, men er kanskje på plass i neste hjemmekamp, neste onsdag mot Halden.FAKTA

Kolstad – Bækkelaget 28-28 (15-13)
Kolstad:
Patrick Bols, Mats Wæraas – Truls Moe Fjeseth 8(3), Lasse Balstad 7, Petur Palsson 2, Adrian Aalberg, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 4, Kristoffer Østmo 2, Martin Tangvik, Håkon Følstad 3, Tom Kåre Nicolaisen, Kim Andre Rinnan, Ronald Putans 2.
Toppscorer Bækkelaget:
Magnus Abelvik Rød 6
Utvisninger; Kolstad:  4 x 2 minutter – Bækkelaget: 4 x 2 minutter

Tekst: TORE SÆTHER