”Fjorårstapene betydde både ingenting og mye” – Kolstad

”Fjorårstapene betydde både ingenting og mye”

halden-kolstad-jubel
Kom skal vi danse, seiersdans… Etter tre tap for Halden forrige sesong og ettmålstap for Haslum sist søndag smakte 23-21-seieren mot Halden i kveld usedvanlig godt. (Foto: TORE SÆTHER)

– Selvsagt har vi ikke glemt at vi tapte tre ganger for Halden forrige sesong. I inngangen til denne kampen betydde det ingenting, men likevel en del.

Håkon Følstad var én av flere som i forrige sesongs eliteseriedebut fikk kjørt seg skikkelig av spillesterke Halden. I kveld tok Håkon og lagkompisene en velsmakende revansje. De sto resolutt og tøft imot bortelagets angripere og med ni baklengs til pause og 21 totalt, da er det så bra at man ikke skal tape. Men ikke minst 13-målstapet i Nidarøhallen, det betydde litt, innrømmer Håkon:

– Enhver kamp lever sitt eget liv. Vi visste at vi er gode nok til å slå Halden, og tre tap forrige sesong var nok en del av motivasjonen før kampen.

Den venstrehendte bakspilleren var i prikkskytter-form; scoret Kolstads tre første og endte opp med seks treffere på syv skudd. Det siste var dessuten kampens individuelle perle: Uttrykket om å finte motstander ut i pølsebua, er svært dekkende for det Håkon gjorde da han satte inn 16-14-goalen. Han fintet Halden-spilleren først utover i slik ubalanse at han var sjanseløs da Håkon dro ei motsatt finte og dro seg gjennom!

I føringen nesten hele kampen

Etter at Halden tok et lite initiativ fra start, var Kolstad raskt opp i føringen og var der så å si resten av kampen. Men ledelsen var aldri større enn på tre mål, og Halden ga seg ikke. Både 10-13 og 12-15 hentet de inn. Da Ronald Putans klinte inn 22-19, da klarte gjestene ikke å utligne.

– Utover i andreomgangen følte vi at Halden-spillerne begynte å bli skikkelig kjørt. Jeg tenkte at her var det bare å kjøre konsekvent med kontringer og hurtige avkast. Det tjente vi mye på, kommenterte Lasse Balstad. Kapteinen sto knallhardt og kompromissløst i forsvar, men fremover ble det mange ”smultringer” på skuddene: Fem skudd, fem bom.

– Jeg vet jo at jeg kan score, men det var litt urytme i bevegelsene mine. Gomo var ganske hard mot meg da han tok meg av. Samtidig var det positive tilbakemeldinger. Da vi gikk til pause, bestemte jeg med for at det var bare å kjøre på. Jeg tok med meg en god følelse fra forsvarsjobben opp i angrep.

Det resulterte i fire mål på fem skudd!

 

 

halden-hakon-og-fan

halden-lasse-og-fans

Seksåringene Oleander (t.v.) og Even, begge fra Ranheim fikk både autografen til Lasse Balstad og ble med på bilde med Kolstad-kapteinen. Det var etter at Even også ble fotografert (over) med Kolstads bestemann i kveld, Håkon Følstad. (Fotos: TORE SÆTHER)

Minusene
Kolstad-spillerne leverte ingen perfekt kamp, men når de står så godt i forsvar og målvakt Patrick (Bols) svarer opp med en rad flotte redninger (14 i tallet), da er vinnersjansen ganske stor – selv om:

* Tre av fire syvmeterskast ble brent, og
* Alt for mange skudd var lettspist mat for Haldens islandske målvakt, Hreidar Gudmundsson.

Plussene

var definitivt flere. Trener Stian Gomo nevner noen av de viktigste:

* At vi var så kald på slutten da det sto 22-21. Truls (Moe Fjeseth) sin ro og målgivende pasning til Adrian (Aalberg) til tross for at han selv hadde en god avslutningsmulighet, det likte jeg.
* At Lasse (Balstad) fortsatte å skyte selv om han bommet på alt før pause.
* At vi var disiplinerte og lojale til opplegget vårt – ikke minst defensivt.
”Spøkelset drevet på flukt”

Og ”spøkelset” Victor Skillhammer som herjet med Kolstad-guttene i fjor, det ble ”drevet på flukt”. Mens den ene etter den andre av kolstadguttene i fjor ble fintet vekk og parkert, hadde den dyktige Halden-backen adskillig tøffere arbeidsforhold i kveld: Han bommet på flere skudd enn han traff på, og han hadde like mange tekniske feil som scoringer, fire.

PS1!
Petur Palsson uttelling – ett mål på fire skudd – er sjelden dårlig kost fra ham. Men forklaringen finner vi i at han var dårlig også før kampen, hadde feber og måtte til slutt gi seg og se siste del av kampen fra benken.

PS2!

16-årige Alessandro Zulijani, stortalent både i håndball og basketball, som nå har valgt håndball. Spiller til daglig i Sverresborg, trener to-tre ganger i uken sammen med Kolstad og sto i dag for første gang på elitekampkortet. Alessandro er sønn av Susanna, eliteseriespiller både for Sjetne og Byåsen.

FAKTA
Kolstad – Halden 23-21 (9-9

Kolstad:
Patrick Bols, Mats Wæraas – Truls Moe Fjeseth 3, Lasse Balstad 4, Petur Palsson 1, Adrian Aalberg 1, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 1, Kristoffer Østmo 1, Martin Tangvik, Håkon Følstad 6, Tom Kåre Nicolaisen, Kim Andre Rinnan 1(1), Ronald Putans 5, Alessandro Zulijani.
Toppscorer Halden:
William Nilsen-Nygaard og Victor Skillhammer, begge 4
Utvisninger; Kolstad: 2 x 2 min. – Halden: 5 x 2 min.
Tilskuere: 1206

 

Tekst: TORE SÆTHER