Gomo: Jeg skjønner ikke hvorfor – Kolstad
14.Dec 2016. Seriekamp GRUNDIGligaen Menn i Trondheim Spektrum mellom Kolstad - Lillestrøm. FOTO: Robert Magnussen Tlf:99377622

Gomo: Jeg skjønner ikke hvorfor

 

14.Dec 2016. Seriekamp GRUNDIGligaen Menn i Trondheim Spektrum mellom Kolstad - Lillestrøm. FOTO: Robert Magnussen Tlf:99377622

Truls Moe Fjeseth spilte en stor førsteomgang.
Etter pause kladdet det for hele kolstadlaget.
(Foto: ROBERT MAGNUSSEN)


– Før pause spiller vi dem ut av hallen. Andreomgangen blir helt annerledes, og jeg må innrømme at jeg ikke skjønner hvorfor:

Det sa en skuffet og rådvill Stian Gomo etter at tre mål pluss halvveis ble til tre mål minus da det hele var over.

Lillestrøm er det eneste laget i Grundigligaen som konsekvens spiller offensivt forsvar – 3-2-1 og 3-3. I førsteomgangen spilte kolstadguttene seg fint forbi. Pauseledelsen burde vært mye større med dyktigere skyting. Alt for mange skudd ble avfyrt for kjapt. Alt for mange skudd ble avlevert i samme høyde som skuddarmen.

Etter hvert så vi en gjeng meget usikre Kolstad-spillere. Lillestrøm-keeper Stian Mathisen hadde totalt overtaket.

– Vi satser ikke tilstrekkelig, vi klarer ikke spille oss til så mange sjanser som før pause, og, ja, jeg skjønner godt når du sier at det virket som mange mistet troen på å score på Mathisen, sier trener Gomo.

Truls-show

De første 30 minuttene var oppløftende med tanke på den begredelige kampen mot Fyllingen for halvannen uke side. I angrep klarte de gang på gang å spille seg rundt de offensive lillestrømforsvarerne. Truls Moe Fjeseth, både i etablert, i kontra og på straffekast, var sikkerheten selv. Men 15 skuddbom totalt for laget, det er for mye.

I eget forsvar skapte rappe og skuddvillige bakspillere litt problemer, men ikke verre enn at Kolstad-hadde god kontroll – i 30 minutter.

14.Dec 2016. Seriekamp GRUNDIGligaen Menn i Trondheim Spektrum mellom Kolstad - Lillestrøm. FOTO: Robert Magnussen Tlf:99377622
Ronald Putans skjønner heller ikke hvorfor det ble som det ble etter pause. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

Det må sitte i hodet

Om treneren var usikker på svarene, var det ikke lettere for en av lagets mest rutinerte, Ronald Putans, å hjelpe til med forklaring:

– Jeg vet faktisk ikke hvorfor andreomgangen blir som den ble. Jeg synes jo vi er et bedre lag enn Lillestrøm og bør slå dem. Godt trent er vi også, så da må det vel være noe galt med ”hauet” da, høyttenkte Ronald.

– Når vi slipper inn så lite mål, skal vi egentlig vinne kampene. Keeperen deres var god, så blir det en diskusjon om det var vi som skjøt ham god. Faktum er at han reddet mange baller.

Alt for mange. Vi noterte 20(!) redninger. Og selv om den ene redningen er like verdifull som den andre, så var det mange ballstoppinger som ikke var verdensklasse, for å si det slik.

For mange vinnerskaller…?

– Med stortapet mot Fyllingen bare halvannen ukes ung historie; hadde det resultatet innvirkning på resultatet i dag, Ronald?

Kolstad-veteranen suger på spørsmålet, trenger litt tid før han litt nølende svarer:

– Selvsagt er det vanskelig å si, i alle fall sånn like etter kampen. I dag er i dag, og vi skal klare å glemme et tap. Vi vet jo at tap kommer fra tid til annen. Men kanskje lå det noe i bakhodet når vi slet som verst…

– Vi forsøkte hardt, kanskje litt for hardt, for det fungerte jo ikke. Jeg tenker at kanskje opplever vi noe av det samme som Halden gjorde i fjor: En vanskelig andresesong i eliten etter en god debutsesong…

– Vi har mange vinnerskaller på dette laget. Kanskje er det for mange, funderer Ronald Putans.

Kolstadgjengen får ikke alt for lang tid på å lete seg frem til svarene. Førstkommende søndag er det bortekamp mot serietoer Bækkelaget, mens neste onsdag er det ny hjemmekamp. Motstanderen blir ikke enklere akkurat – Elverum…

 

14.Dec 2016. Seriekamp GRUNDIGligaen Menn i Trondheim Spektrum mellom Kolstad - Lillestrøm. FOTO: Robert Magnussen Tlf:99377622
Dette er mannen som fremfor noen sørget for Kolstad-tap, målvakt Stian Mathisen – her har han reddet et Håkon Følstad-skudd. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

FAKTA
Kolstad – Lillestrøm 19-22 (13-10)

Kolstad:
Patrick Bols, Marius Moe – Truls Moe Fjeseth 7(2), Lasse Balstad 1, Petur Palsson 1, Adrian Aalberg 2, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 2, Kristoffer Østmo, Håkon Følstad 1, Tom Kåre Nikolaisen, Mishels Liaba 2, Kim André Rinnan 1, Ronald Putans 2, Alessandro Zulijani.
Lillestrøm, toppscorer: Stian Gabrielsen 7(1)
Utvisninger; Kolstad: 3×2 min. – Lillestrøm: 5×2 min.
Tilskuere: 897 

Tekst: TORE SÆTHER