Gomo: ”Det ble en slags seriestart” – Kolstad

Gomo: ”Det ble en slags seriestart”

 

Herlig fightende Ronald Putans mot Binai
Aziz – med Ronald som vinner.
Foto: ROBERT MAGNUSSEN
Kolstad-guttenes prestasjoner varierte fra det begeistrende flotte til det hoderystende slurvete. Ikke så rart, syntes trener Stian Gomo etter 28-25-seieren over Bodø:

– Det er fryktelig lenge siden vi har spilt kamp. Vi var tydelig kamprustne – men det var Bodø også. Det ble nesten som en seriestart.

Men i store deler av førsteomgangen var det lite som minnet om restart etter den lange ”VM-pausen”. Etter et snaut timinutt med følge på scoringsskjemaet, takket de rødkledte for følget. Det neste timinuttet vant Kolstad 6-2.

Betalte tilbake til publikum

Og ikke bare skaffet laget seg en god ledelse. Det var også stor underholdning i måten det skjedde på. Drøyt 2000(!) tilskuere fikk valuta for inngangsbilletten:

* Daniel Brandmos morsomme, og effektive trickskudd.
* Mishel Liaba og Ronald Putans knallperler av noen skudd.
* Lasse Balstad smittende engasjement –i begge ender av banen.
* Målvakt Patricks mange gode redninger – i tillegg til klappende publikumsfrieri

Og til 10-5-ledelse fikk vi et eksempel på strålende kombinasjon back – strek, Mishels til Petur. Vakkert!

Mishels Liaba leverte noen herlige langskudd, scoret to av de siste målene og hadde et par flotte assists. Foto: ROBERT MAGNUSSEN 


Pasningsslurv og dårlige skuddvalg

Med seks måls ledelse halvveis var det en gylden mulighet til å gjøre kort prosess i åpningen av andre omgang. Det klarte Kolstad-guttene slett ikke:

– La gå at Bodø-spillerne skjerpet seg, men vi burde drept kampen det første vi gjorde etter pause. I stedet ble det en skikkelig slitekamp, uten at jeg var veldig urolig for at vi skulle tape. Jeg følte at vi hadde god kontroll, sa Mishels Liaba. Adrian Aalberg var helt på linje:

– Vi snakket om å sage av Bodø, uten å klare det. Jeg syntes det gikk i tregeste laget. Jeg ville ha mer fart.

Bodø-målvakt Alexander Lein Martinsen leverte en flott kamp, men Adrian Aalbergs skudd fikk han ikke taket på; Adrian scoret på seks av syv skudd – det syvende gikk i tverrliggeren.
Foto: ROBERT MAGNUSSEN 

Småskral rygg, friske kantskudd

Om ikke hele laget var med på det, så sørget kantspilleren for både fart og liv – og fulgte opp de positive prestasjonene fra førsteomgangen fra kantkollega Daniel: Kontringer og noen herlige kantscoringer, et par fra meget krevende spiss vinkel. Enda bra en vond rygg ikke ødela kampen for malvikingen:

– Jeg fikk meg en skikkelig smell på trening for et par uker siden og har trent ganske begrenset. Jeg har vært avhengig av både tape, tigerbalsam og smertestillende – sånn for sikkerhets skyld, smiler Adrian.

PS!

For Sturle Erland ble det et surt besøk i sine gamle hjemmehall. Ikke bare tapte hans nye klubb, men Sturle rakk bare så vidt å være på banen før han ble skadet i den ene foten og måtte hjelpes av banen. Game over.
FAKTA
Kolstad – Bodø 28-25 (15-9)
Kolstad: Patrick Bols, Mats Wæraas – Truls Moe Fjeseth 2(2), Lasse Balstad 5, Petur Palsson 3, Adrian Aalberg 6(1), Thor Magnus Five 1, Daniel Brandmo 3, Kristoffer Østmo, Håkon Følstad, Tom Kåre Nikolaisen, Mishels Liaba 5, Kim André Rinnan, Ronald Putans 3, Martin Tangvik.
Bodø, toppscorer: Alexander Ørjevik Westby 10(6)
Utvisninger; Kolstad: 3×2 min. – Bodø: 1×2 min.
Tilskuere: 2052(!)

Tekst: TORE SÆTHER