Rutinert «Petur-erstatter» – Kolstad

Rutinert «Petur-erstatter»

– Vi har skrevet kontrakt med Josip Pazin med tanke på at han skal kunne fylle tomrommet etter Petur.

Det sier Jostein Sivertsen – selv om kroatiske Pazin slett ikke er strekspiller:

– Pazin har vi signert med tanke på at han skal gjøre en jobb med håndballskoler, posisjonsskoler, gymtimer og resten av det Petur gjør utenom banen. Hvis vi ikke hadde hatt det perspektivet, hadde vi ikke hatt en sjanse til å hente kroaten, utdyper Kolstad-lederen.

– Hva med den språklige utfordringen?

Starter med norskkurs

– Vi skal starte norskopplæring allerede nå. Pazin har spilt håndball i flere land og har lært seg flere språk. Og så så vi jo hvor raskt og greit Goran Rajkovic lærte seg norsk. Pazin har også jobbet med barn, så han har også den bakgrunnen, forteller Jostein.

Trener Stian Gomo er meget godt fornøyd med at spilleren Pazin blir Kolstad-gutt fra sommeren av – hvorfor:

– Fordi de to kampene jeg har sett ham på video viser at han har noe som vi mangler og som vi faktisk i tre år har vært på leting etter.

– Som er?

– En venstrehendt, stor, fysisk tung spiller med et godt distanseskudd og som i tillegg er en god forsvarsspiller i treer-posisjon. Slike toveisspillere er mangelvare her i landet. Dette blir spennende. Jeg gleder meg til å se ham i levende live, sier Gomo.

Har spilt i seks land

Den kommende Kolstad-spilleren er rutinert 31-åring. Norge blir hans syvende(!) håndball-land. Etter to klubber i hjemlandet Kroatia har Pazin spilt i Bosnia-Herzegovina, Sveits, Frankrike, Spania og Ungarn før han altså til sommeren havner i Norge.
Pazin har på sin europeiske håndballreise spilt e.cup i ni sesonger, to av dem i Champions League.

Kolstad har gjort en meget sterk og uvanlig klatring opp til norsk eliteserie uten å ha kjøpt en håndfull spillere, men i all hovedsak har klart seg med de spillerne som fikk Kolstad opp til toppserien.
– Når vi nå har skrevet en toårskontrakt med Josip Pazin, er det også fordi vi har god tro på at han er en type som vil gå godt inn i spillergruppen vår, sier Jostein Sivertsen. Og siden det er ex-Kolstad-målvakt Goran Rajkovic som har tipset Kolstad om Pazin og gått god for ham, så er vel Goran den rette til å svare på ”type-spørsmålet”:
Ingen primadonna, men lojal lagspiller

– Jeg kjenner Pazin godt fra den tiden vi spilte mye mot hverandre i Krotia. Vi har holdt kontakten, og jeg kan si at han som person tror jeg sikkert vil gå godt sammen med spillerne i Kolstad.

– Pazin har spilt for gode klubber, og blant annet spilt championsleague-håndball. Men han er slett ingen stjerne som bare tenker på seg selv og sine muligheter. Han er en snill person og veldig lojal, noe som selvsagt er viktig, sier Goran.
”Mr. Kolstad”, som mange av tilhengerne kalte Goran, var i fjor også i kontakt med ØIF Arendal-trener Kurtovic og fortalte at Josip Pazin absolutt var en spiller å vurdere:

– Men da var Pazin under kontrakt og dermed uaktuell for ØIF. Til sommeren går kontrakten med Csurgói ut, og da blir det lettere å hente ham. Så da Stian (Gomo) var i kontakt med meg og lurte på om jeg visste om en god venstrehåndsskytter, da anbefalte jeg Pazin. Jeg føler meg trygg på at jeg har gitt Kolstad et godt råd.

Josip Pazin kommer til Trondheim  begynnelsen av juli, sammen med samboer og en liten datter.

JOSIP PAZIN-FAKTA
Født:

1. oktobert 1985 i Vinkovci, Kroatia
Høyde og vekt:
198 cm – 104 kg
Posisjon på banen:
Høyre bak, venstrehendt
Landskamper:
Yngreslandslag
Nåværende klubb:
Csurgói KK (Ungarn) – fra 2015/16-sesongen
Tidligere klubber:
RK Osijek (Kroatia) 2004-2008 / sølv i eliteserien – e.cupspill i fire sesonger
RK Perutnina Pipo IPC (Kroatia) 2008-2010 / EHF-cupspill
RK Bosna-Sarajevo (Bosnia-Herzegovina) 2010-2012 / seriemester og Champions League-spill
Suhr Aaurau (Sveits) 2012-2013
HC Chartres (Frankrike) 2013-2014
Villa de Aranda (Spania) 2014-2015 / eliteserien – 26 kamper, 39 scoringer
Komlo Sport (Ungarn) – utlån fra august til november 2016

Tekst: TORE SÆTHER