Som natt og dag – Kolstad
Alessandro Zulijani og Håkon Vidar Følstad hos Kolstad Foto: ROBERT MAGNUSSEN

Som natt og dag

Lasse Balstad var Kolstads beste i kveld. Her mellom Anders Røe (t.h.) og  Sebastian Barthold. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

 

Sist søndag var det Kolstad som satt med de hvite brikkene og Haslum med svart. I kveld var det stikk motsatt, og dermed må det en tredje kamp til for å avgjøre hvem av de to som skal få spille sluttspill-semifinale etter påske.

I Kolstad-leiren var de enige om at første sluttspillkamp mot Haslum, sist søndag, var en kveld da det aller meste klaffet; oppofrende forsvarsspill ble honorert med høy redningsprosent hos målvakt, og uttellingsprosenten på skuddene var eksepsjonelt høy.

I et drøyt timinutt i kveld så Kolstad igjen ut som et vinnerlag. Anført av en overlegent effektiv Lasse Balstad ledet hjemmelaget 7-3. Den syvende scoringen for øvrig på et riktig kunststykke av en kantscoring, en slags backhand signert Adrian Aalberg.
Men så var det bråstopp. Haslum trengte tre minutter for å komme à jour på 7-7.

 

Magnus Søndenå herjet fælt med Kolstad-forsvaret i kveld; 11 scoringer på 13 skudd – «alt for» imponerende. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

– Jeg vet sannelig ikke hva som skjedde. Vi innledet som vi hadde avtalt; ett hundre prosent innsats i forsvar og bestemt og effektiv i angrep. Men så begynte vi å gå bort fra avtalen. I stedet for å fortsette i det samme sporet, skulle vi på død og liv være veldig kreative – blant annet med noen vanskelige forsøk på innspill til strek, kommenterte en smått hoderystende Kolstad-trener Stian Gomo.

Og da hjemmelagets karer begynte å slurve, takket gjestene for tilbudene. Tre av de fire scoringene opp til 7-7 kom enten på ankomst eller direkte kontra. De kjappe kontrastøtene hang ikke kolstadspillerne med på.

– Jeg føler at dette ble en kamp hvor Haslum og vi byttet roller i forhold til første kamp – bortsett fra de første 10-15 minuttene i kveld. Da hadde vi det trykket i spillet som vi ønsker, og som er nødvendig. Men så tapte vi i intensitet, både i forsvar og i angrep. Det er forresten typisk for oss i år, synes jeg. I deler av kampene er vi på høyde med det vi vet vi kan, men så blir de dårlige periodene foreløpig for lange, sier Lasse Balstad, alt i alt hjemmelagets beste.

I bortekampen mot Haslum var Mishels Liaba nærmest ustoppelig. I kveld traff ikke «Mish» like godt med sine knallharde skudd – fire mål på 11 skudd. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

To mål bak til pause var ikke avskrekkende, men bak 12-14 skjulte det seg en kamputvikling som ikke var spesielt positiv: Haslum vant de 20 siste minuttene før pause med 11-5, og den tendensen holdt seg. Nesten hver Kolstad-scoring svarte Haslum på, med scoring, ofte fra hurtig avkast. Alt pekte ganske tidlig på en tredje kamp. Så hvor lenge gikk det før Stian og Lasse begynte å tenke på kamp i påsken?

– Jeg holdt troen på seier helt til det sto igjen syv-åtte minutter. Men da jeg så på tavla at vi lå syv bak, skjønte jeg hvordan dette ville ende, sa Lasse Balstad. Trener Stian regnet dette slaget nærmest som tapt allerede etter ett kvarter, på stillingen 20-27:
– Ja, da begynte jeg å tenke kamp nummer tre i forhold til disponering av mannskapet.

PS!
Hadde sluttspillet vært arrangert med et reglement hvor målforskjell ble brukt, hadde Kolstad vært videre til semifinalen på bortemålsregelen: Begge kampene har endt med åttemålsseier til bortelaget, men Kolstad scoret 37 bortemål mot Haslums 36…


FAKTA
Kolstad – Haslum 28-36 (12-14)
Én seier hver i sluttspill-kvart’n –
tredje og avgjørende kamp spilles søndag –
Haslum har hjemmebane

Kolstad:  Patrick Bols, Mats Wæraas – Truls Moe Fjeseth 2(1), Lasse Balstad 8, Adrian Aalberg 4, Thor Magnus Five 2, Daniel Brandmo, Kristoffer Østmo 1, Håkon Følstad 2, Tarik Repesa, Mishels Liaba 4, Kim André Rinnan 3, Ronald Putans 2, Martin Tangvik.
Haslum, toppscorer: Magnus Søndenå 11
Utvisninger; Kolstad: 4×2 min. inkl. rødt kort (Five) – Haslum: 3×2 min.
Tilskuere: 1900

Tekst: TORE SÆTHER