Strålende Kolstad – ”i hundre” hele kampen – Kolstad
21.Sep 2016. Cupkamp Menn i Trondheim Spektrum mellom Kolstad-Bodø. FOTO: Robert Magnussen Tlf:99377622

Strålende Kolstad – ”i hundre” hele kampen

Rolig trening, stort overskudd, riktig innstilling.

Det forklarer Kolstads strålende resultat (27-18) mot Haslum i ettermiddag. Trener Stian Gomo utdyper:

– Vi trente rolig etter hjemmekampen sist onsdag, samlet overskudd egentlig. Fokus hadde vi bare på oss selv, og til kamp var det ikke snakk om må ta noen spesielle taktiske grep.

– Vi gjorde som i begge de to forrige kampene, men i hjemmekampen som vi tapte, klarte vi ikke å følge opp en god start. I Nadderudhallen i dag derimot gikk vi ut ”i hundre” – og holdt fast på den innstillingen, sier Stian.

Da ble det nok en storseier over cupmester og tittelgrossist Haslum med belønning semifinalespill etter påske.

I Nadderudhallen i ettermiddag gikk Kolstad-guttene knallhardt ut med et kompromissløst forsvarsspill og med en målvakt i Patrick Bols (bildet), som var bare outstanding:

– Patrick var klart banens beste. Selvsagt hjelper det for målvakter når forsvaret foran står godt. Men Patrick reddet også mye alene. I dag funket det godt fra start, og vi tok ingen hensyn til taktiske spillerbytte med tanke på neste kamper. Startmannskapet fungerte, og vi sto med dem på banen, sier Gomo og legger til om angrepsspillet:

– Vi var veldig effektive i ankomst og på kontra, fikk rett og slett bestemme tempoet i kampen. Det gjorde at vi også spilte ganske lite i etablert angrep.

– I disse sluttspillkampene mot Haslum er det altså blitt ett åttemålstap og to seire, med henholdsvis åtte og ni mål. Det er litt uvanlig kost…?

– Det er det, og jeg har ingen god forklaring. Det er ikke så stor forskjell på lagene.

– Keeper Bols har fått fortjent nok skryt; andre spillere du vil trekke frem?

– Ronald (Putans), Mishels (Liaba) og Lasse (Balstad) var nøkkelspillere både i forsvar og angrep. Og en frisk Petur (Palsson) gjorde en dyktig god grovjobb inne på streken.

– Elverum skal velge semifinalemotstander – enten Bodø eller Kolstad. Det hadde vært kjekt om seriemesteren valgte Bodø…?

– Nå er vi i semifinalen, og da kan alt skje. Om Elverum velger Bodø, er det ikke oss imot. Men det hadde vært godt å kjenne på følelsen av å slå Elverum. Vi har gjort det én gang før; i cupen mens vi spilte i 1. divisjon. Det er en stund siden, og hvorfor ikke gjøre det igjen…

 

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA Haslum – Kolstad 18-27 (7-14)

Sluttspillet, kvartfinale – tredje og avgjørende kamp

Kolstad:  Patrick Bols, Mats Wæraas – Truls Moe Fjeseth 3(1), Lasse Balstad 1, Adrian Aalberg 5, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo, Kristoffer Østmo, Håkon Følstad, Petur Palsson 5, Mishels Liaba 5, Kim André Rinnan 2, Ronald Putans 6, Martin Tangvik.

Haslum, toppscorer: Anders Røe 5.

Utvisninger; Kolstad: 3×2 min. – Haslum: 4×2 min.

Tilskuere: 499

 

Semifinalemotstander blir klar i morgen – semifinalene spiller 19. og 23. april, ev. tredje kamp 30. april.

 

Semifinalelagene er: Elverum, Arendal, Bodø foruten Kolstad