Spotlight: Alessandro Zulijani – Kolstad

Spotlight: Alessandro Zulijani

17-åringen fra Trondheim hospiterte hos Kolstad i fjor. I år debuterer han i eliteserien.

Posisjon på banen: Midtback / Venstreback

Alder: 17 år

Yrke: Videregåendeelev og håndballspiller

Kommer fra: Trondheim, men foreldrene er  fra Kroatia

 

Alessandro Zulijani er Kolstads yngste spiller. Som yngstemann har han fått en del ryddeplikter som må utføres når treningene er ferdige.

– Men det er også den eneste ulempen. Lagkameratene har fortalt at de fikk gjennomgå mye verre da de var ny, forteller Alessandro med et smil. Han forteller videre at han ser på det som en fordel å være litt yngre enn resten av laget, da han lærer utrolig mye fra de mer erfarne spillerne. Han føler han har blitt godt tatt i mot av klubben, og er fornøyd med det gode miljøet.

 

Dette er din første sesong i eliteserien. Hva tenker du om det? 

Jeg er veldig spent. Det er et høyere nivå, men jeg får muligheten til å utvikle meg og bli en bedre spiller. Jeg tror nok jeg får en del spilletid, men de mest erfarne blir nok prioritert først.

 

Hvordan startet håndball-interessen din? 

Det var foreldrene mine som introduserte meg for håndball og basket. Jeg startet først med basketball og spilte på landslaget – så gikk jeg over til håndball etterhvert. Før jeg ble signert til Kolstad spilte jeg på Sverresborg.

 

Hva liker du å gjøre på fritiden, utenom å spille handball?

Jeg går på videregående skole, så fritiden består av mye lekser. Men jeg liker å se på TV-serier, spille basket sammen med venner og lese bøker.

 

Zulijani forteller videre at han gjerne ønsker å studere når han er ferdig med studiespesialiserende fag på videregående. Hva som skjer med håndballkarrieren i fremtiden vil tiden vise. I første omgang er han klar for å ta medalje sammen med Kolstad.

 

Vi ønsker Alessandro velkommen i klubben!