Cuphelt Ole: ”Mange tunge stunder” – Kolstad

Cuphelt Ole: ”Mange tunge stunder”

Ole Henrik Øverby (t.h.) spilte en strålende kamp og bidro sterkt til cupavansement – ikke minst sammen med Dadi Laxdal Gautason, som fikk prisen for beste Kolstad-spiller.

 

 

Hele forrige sesong satt Ole Henrik Øverby og så på lagkompisene. I dag fikk han betaling for treningsinnsats og tålmodighet:

– Jeg innrømmer lett at det har vært en del tunge stunder gjennom siste sesong; ikke minst når laget har slitt og jeg ikke har kunnet være med å bidra. Når laget har hatt en down, har viljen til å være på banen vært som aller sterkest, sier strekspilleren og legger til:

– Men på den annen side har det vært veldig moro å følge med fra tribunen når ting har gått godt.

I oppkjøringen til forrige sesong pådro Ole Henriks seg en alvorlig skade i brystmuskulaturen. Lang opptreningsperiode uten håndball sto klart for unggutten. Sluttspillet var et mål, og det syntes oppnåelig. Men en legesjekk et par uker før sluttspill-start viste at sluttspill, også det kunne Ole Henrik bare glemme:

– Det var ekstra tungt, fordi sluttspillet var noe jeg brukte som motivasjon i treningsarbeidet. Der og da føltes det som om seks måneders opptrening hadde vært til ingen nytte. Men jeg skjønte fort at det eneste riktige var å være tålmodig enda en stund.

– Nå føler jeg at jeg får betalt både for tålmodighet og opptreningsjobben, smilte strekspilleren. I Husebyhallen i kveld spilte han en sentral rolle i perioden da Kolstad vippet kampen i sin favør: fire scoringer på fire skudd, to av dem servert av nykommer Dadi Laxdal Gautason. Islendingen ble kåret til Kolstads beste spiller, og det var det ingen grunn til å protestere heftig på. Et par tre av hans scorings-assists kom på herlige blindpasninger.

Ole Henriks strekspill fikk også trener Stian Gomo til å smile spesielt fornøyd i skjegget:

– Det var rett og slett fantastisk moro! Ole har jobbet knallhardt selv om han har fått lite spilletid. I dag viser han tydelig at han blir en veldig viktig spiller for oss – ikke minst defensivt. Men også offensivt har han mange kvaliteter å bidra med. Jeg tipper denne kampen ga ham en god porsjon selvtillit i fortsettelsen.

Som i seriekampen mot Halden, Josip Pazin av banen med skadet ankel.

Ankelskade igjen

4.rundekampen i Husebyhallen ble veldig lenge en nervepirrende opplevelse for hjemmefansen. Kolstad kom bakpå fra start, og nykommer Josip Pazin hinket av banen med ankelskade nok en gang – men skadet i motsatt ankel av den som sendte kroaten av banen i seriekampen mot Halden.

Friske rogalendinger førte kampen helt til det gjensto et drøyt timinutt. Da overtok hjemmelaget førerpinnen for første gang i kampen – takket være Øverby, Gautason og også en forbedret utgave av keeper Bols i forhold til det vi så før pause.


Time out, avansementet sikret – trener Gomo
beordrer publikumsfrieri i form av en flyver.
Brandmo og Følstad fikset jobben…

 

To minutter før slutt og i 26-23-føring tok trener Gomo time out. Han krevde kanskje en ”flyver”…?

– Stemmer. Jeg følte at vi hadde kampen, og det handler jo om å gi tilbake til publikum, underholde. Vi vet, og føler, at flyvere får det til å bruse litt på tribunen.

Derfor gjorde guttene som de fikk beskjed om; Daniel Brandmo innhopp og pasning over feltet til innhoppende Håkon Følstad – 27-23. Game over – seier!

PS!
Sandnes stilte for øvrig med to trondheimsgutter på laget; William Aar og Anders Krognes Gjevik. Spesielt førstnevnte viste frem noen spennende momenter – hundre prosent uttelling på tre skudd og ikke minst en nå til dags ganske uvanlig skuddteknikk, på norske baner i alle fall; tobensfroskeskudd. Og frosken havnet i nettet…

PS2!
Kvartfinaletrekningen skjer på fredag.


Tekst og foto:
TORE SÆTHER

FAKTA

4.runde NM

Kolstad – Sandnes 27-24 (12-14)
Husebyhallen

Kolstad: Patrick Bols, Tage H. Nielsen – Lasse Balstad 4, Josip Pazin 1, Håkon Følstad 5(2), Ronald Putans 1, Thor Magnus Five, Dadi Laxdal Gautason 1, Kristoffer Østmo, Alessandro Zulijani, Daniel Brandmo 2, Adrian Aalberg, Truls Moe Fjeseth 7(2), Martin Tangvik, Ole Henrik Øverby 4, Tom Kåre Nikolaisen 2.

Sandnes’ toppscorere:
Harald Willumsen, Martin Hare og Abel Nagy, alle fire mål.

Utvisninger; Kolstad; 2×2 min. – Sandnes: 2×2 min.